Küçük kızın iki bileziği

Güncelleme Tarihi:

Küçük kızın iki bileziği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 01:31

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı ilan edildiği toplantı, Ankara’nın en büyük toplantı mekanı haline gelen ATO Congresium’da yapıldı. AK Parti binasına 150 metre mesafede bulunan salonun etrafındaki kalabalık sabah saat 09:00’dan itibaren artmaya başladı.

Haberin Devamı

Küçük kızın iki bileziği
Milletvekilleri ve parti yöneticileri dışında, salona alınan her davetli 3 ayrı kontrol noktasından tek tek geçti. Girişler erken başladığı için salonun önünde ve arama noktalarında, kongrelerde yaşanan izdiham görüntüleri yaşanmadı. Akreditasyon kartı olmayanlar salona alınmadı. Salon tamamen dolarken yer bulamayanlar aralara oturmak ya da töreni ayakta izlemek durumunda kaldı.

ZAMANINDA GELDİ

Törenin 11:30’da başlayacağı duyurulmuştu ama genel beklenti Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 12:00’den önce gelmeyeceği yönündeydi. Zira Erdoğan’ın programlarına geç katılması alışıldık bir durumdu. Ancak Başbakan sürpriz yaptı ve tam 11:30’da törenin yapıldığı salona girdi. Çocukları Bilal, Esma ve Sümeyye, Başbakan Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’dan önce salona girerek ikinci sırada babalarının oturacağı koltuğun hemen arkasındaki koltuklara oturdu. Burak Erdoğan ise yoktu. Erdoğan çifti salona girince ilk iş olarak sahneden katılımcıları selamladı.

Haberin Devamı

3 bölüme ayrılan salonun ön tarafında AK Parti ile yollarını ayırmamış eski-yeni bakanlar, yöneticiler ve milletvekilleri oturdu. Erdoğan’ın hemen solunda partinin 2 numarası Mehmet Ali Şahin vardı. Sağında ise en kıdemli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç. Kabine Erdoğan’ın sağında yer alırken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı gibi isimler ilk sırada yer kalmadığından arkadaki sıralara oturmak zorunda kaldı. AK Parti açısından tarihi bir öneme sahip olan toplantıda yolsuzluk iddialarının ardından görevden alınan bazı bakanlar da hazır bulundu.
Erdoğan’ın hayat hikayesini, siyasi hikayesiyle birlikte harmanlayarak anlatan bir biyografi filmi yayınlandı. Filmin ardından Erdoğan anons edildi ve Erdoğan kendi adına hazırlanan marş eşliğinde kürsüye çıktı.

Konuşmasına dua ile başlayan Erdoğan, 2001 yılında Muhammed Pamuk imzasıyla yayınlanan ‘Yasaklı Umut, Recep Tayyip Erdoğan’ kitabında da sözü edilen ‘Bileziğini veren küçük kız’ anekdotunu anlattı. Küçük kızın annesinin gönderdiği 2 bileziği verirken “Annem, seçilince bizi unutmasın diyor” dediğini anımsattı ve siyaset hayatı boyunca o kızın gözlerini hiç unutmadığını söyledi. Erdoğan’ın, küçük kız çocuğunun kendi kolundaki bileziği de verdiğini anlatırken kullandığı ifadeler, salonda duygusal bir atmosfer oluştururken Eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Gençlere özel olarak seslenen Erdoğan’ın en çok, “Daha dinamik, ortaya dirayetini koyacak bir parlamento yapısı kimseyi rahatsız etmesin. 3 dönem kuralının AK Parti’de taviz verilmeden muhafaza edileceğini biliyor, buna yürekten inanıyorum” sözleri alkışlandı.

FATİHA İLE BİTİRDİ

Erdoğan konuşmasında, seçim bitene dek partide görevini sürdüreceğinin sinyalini verdi. Toplantı sonrasında bilgi veren AK Parti yetkilileri, Erdoğan’ın Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla birlikte yürüteceği bilgisini paylaştılar. Erdoğan, dini motifleri oldukça fazla olan konuşmasını, “Bu bir veda değildir, bir kapanış, bir bitiş değildir. Bu, bizim için çok farklı bir an, işte bu bir hatime değil inanıyorum ki bir fatihadır, bir açılıştır” sözleriyle tamamlamadan önce Fatiha Suresi’nin Türkçe mealini okudu.

Hürriyet böyle takip etti

Küçük kızın iki bileziği


Soldan sağa: Fatih Çekirge Yayın Direktörü, İsmet Berkan Yazar, Murat Yetkin Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni, Enis Berberoğlu Genel Yayın Yönetmeni, Deniz Zeyrek Ankara Temsilcisi, Şükrü Küçükşahin Ankara Temsilci Yardımcısı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!