Küçük Baran sağ bulundu

Güncelleme Tarihi:

Küçük Baran sağ bulundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2014 03:03

Sarıyer'de piknik yapan Çelik Ailesi'nin 4 yaşındaki oğlu Baran Çelik, dün akşam saatlerinde ormanda kayboldu. Çocuğu arama çalışmaları sabaha kadar devam etti. Baran'ın annesi Katibe Çelik, arama kurtarma çalışmalarını gözyaşları içinde izledi. Sabah saat 08.30'da mutlu haber geldi. Baran, kaybolduğu yere 4.5 kilometre mesafede uyurken bulundu. Küçük Baran'ın ailesine kavuştuğu o anlar objektiflere yansıdı...

Haberin Devamı

Gündüz saatlerinde ailesi ile birlikte piknik yapmak üzere Sarıyer’de bulunan Belgrad Ormanı KirazlıBend mevkiine giden 4 yaşındaki Baran Çelik, dün saat 16.30 sıralarında ormanda kayboldu. Aile, bir süre ormanlık alanda çocuğu aradı. Ancak bulamayınca paniğe kapılarak çevredeki vatandaşlardan yardım istedi.

Küçük Baran sağ bulundu

Baran Çelik’i hiçbir yerde bulamayan vatandaşlar, küçük çocuğun akşam saatlerinde piknik alanına yakın bir mesafede bulunan su havuzuna düştüğünden şüphelendi.

Bunun üzerine, önce kendi çabalarıyla havuzda küçük Baran’ı arayan vatandaşlar, daha sonra durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri, Baran Çelik’in bulunması için havuzdaki suyu boşalttı.

Haberin Devamı

Ancak 1 saatlik çalışma sonunda Baran'ın izine rastlanamadı.

Küçük Baran sağ bulundu

ARAMALARDA BABANIN BİLGİSİNE BAŞVURULDU
Ormanlık alanda ekipler ve gönüllü vatandaşlar tarafından yapılan aramalar sürerken, Baran Çelik'in babası 31 yaşındaki Mehmet Çelik olay yerine gelen polislere bilgi verdi. AKUT ekipleri de üzüntüye boğulan babaya, küçük Baran hakkında sorular sordu. Öte yandan Baran Çelik'in annesi 33 yaşındaki Katibe Çelik ve diğer aile yakınları da arama çalışmalarını gözyaşları içinde izledi.

Küçük Baran sağ bulundu
PAMİR TÜM TÜRKİYE’Yİ KAHRETMİŞTİ

KRİZ MASASI KURULDU
Baran Çelik'i kaybolduğu ormanda ekipler saatlerdir onu ararken, ufak çocuğun kaybolduğu piknik alanında kriz masası kuruldu. AFAD ve AKUT ekipleri bu kurulan masadan haritalar yardımı ile ormanda bulunan arama kurtarma ekiplerini yönlendirirken, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 50 Çevik Kuvvet polisi olay yerine geldi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre ise toplam 150 kişilik arama kurtarma ekibi ve 17 asker çalışmalara destek veriyor. Gece saatlerinde ormanlık alanda yapılan aramaların daha etkin bir şekilde yürütülmesi için jandarmadan da termal kamera istendi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ÇOCUK AYAKKABISI'NA AİT BİR İZ BULUNDU
Arama çalışmalarının sürdüğü ormanlık alanda sivil vatandaşlar, bir çocuk ayakkabısına ait iz buldu. Bunun üzerine kriz masası bu noktaya profesyonel arama kurtarma ekiplerini yönlendirdi. Harita üzerinden yönlendirilen grupların çalışması sürerken, gruplar tim liderleri koordinesinde arama yaptı.

BARAN SAĞ OLARAK BULUNDU

Sabah saat 08:30'de mutlu haber geldi. Baran, ormanlık alanda sağ olarak bulundu.

Uyurken bulunan Baran, kriz masasının bulunduğu bölgeye getirildi.

Baran Çelik, ambulansla sağlık kontrolü için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Baran Çelik'in ailesi de ambulansa binerek hastaneye gitti.

İstanbul Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Can Avcı, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Biraz korkmuş, yıpranmış durumda. Ancak herhangi endişe verici bir durum yok. Yine de kontrol amacıyla hastaneye sevk edildi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BARAN'IN ANNESİ: HERKES SAHİP ÇIKSIN ÇOCUĞUNA

Sarıyer'de kaybolduktan 16 saat sonra sağ olarak bulunan Baran Çelik'in anne ve babası hastane önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden Baran Çelik'in annesi Katibe Çelik, "Allah herkesten razı olsun. İçimiz gitti yani korkmak ne ki. Ders oldu. Allah kimseye göstermesin bu acıyı. Herkes sahip çıksın çocuğuna. Biz çektik kimse çekmesin. En sonunda yine mutluyuz" diye konuştu. Baba Mehmet Çelik ise, oğlunun 16.30 sıralarından kaybolduğunu belirterek yapılan kurtarma çalışmalarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!