Kripto Ne Demek? Kripto Nedir? Kripto Tdk Kelime Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Kripto Ne Demek Kripto Nedir Kripto Tdk Kelime Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2020 13:53

Kripto farklı dil kökenleri dengeleyerek değişik anlamları üzerinden kullanılan bir sözcüktür. Bu yüzden gündelik yaşam içerisinde ve farklı konularda belli anlamları eşliğinde ele alınarak değerlendirilmelidir. Peki kripto ne demek? Kripto nedir? Kripto TDK kelime anlamı hakkında bilinmesi gerekenler.

Haberin Devamı

Kripto kelimesi hem İngilizce hem de Fransızca kökenli olarak Türkçeye yerleşmiş bir sözcüktür. Türk Dil Kurumu kapsamında bakıldığında İngilizce olarak Kripto kelimesi ‘gizli ve görünmez’ biçiminde tabir edilmektedir. Aynı şekilde Fransızca kökenli olarak ise ‘siyasi inancını saklayan kimse veya saklı yazı’ anlamları üzerinden ele alınmaktadır.

 Kripto Ne Demek?

 Kripto kelimesinin sözlük anlamı hem Fransızca hem de İngilizce kökenli olarak ele alınmak suretiyle değerlendirilmektedir. Bu anlamları bir bütün olarak madde haline getirmek gerekirse;

 - Gizli ve görünmez,

 - Gözükmeyen,

 - Siyasi inancını saklayan kişi,

 - Saklı yazı,

 Anlamları ile beraber Kripto kelimesi Türkçede yaygın olarak değerlendirilen sözcüklerden biridir. Ancak daha çok İngilizce kökenli üzerinden gelen gizli ve gözükmeyen ya da görünmez anlamları eşliğinde değerlendirilir.

Haberin Devamı

 Kripto Nedir?

 Kripto çok eski dönemden günümüze kadar ulaşmış ve Türkçede yer alan kelimeler arasında bulunur. Türkçede daha çok gizli ve görünmez ya da gözükmeyen şeklinde tabir edilerek kullanılmaktadır. Özellikle şifreleme sistemi konusunda bilgisayar üzerine daha fazla değerlendirilmektedir. Devlet açısından ya da belli başlı bazı kasalar içinde kripto kelimesi gizlilik anlamı üzerinden ele alınır. Borsa dünyasında da kullanılan bir kelimedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!