Kredi ve yurt baÅŸvuruları bugün baÅŸladı

Güncelleme Tarihi:

Kredi ve yurt başvuruları bugün başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 21, 2003 10:44

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim, katkı kredisi almak ve kurum yurtlarında barınmak isteyen ara sınıf öğrencileri için başvurular, bugün başladı. Bu adayların başvuruları, 1 Ağustos Cuma gününe kadar kabul edilecek.

Haberin Devamı

Öğrenciler, ''Müracaat Kılavuzu''nu, kurumca tespit edilen genel müdürlük, bölge müdürlükleri ve yurt müdürlüklerindeki irtibat bürolarından alabilecekler. Müracaat Bilgi Formları, kılavuzda belirtilen kayıt bürolarına elden teslim edilecek.

 

Yurtlar, 8 Eylül 2003 tarihinde hizmete açılacak. Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları da 8-19 Eylül günleri arasında yapılacak.

 

Haberin Devamı

Yedek listeler, her 5 günde bir bölge müdürlüklerinin bulunduğu ilde bölge müdürlüğünce, bölge müdürlüklerinin olmadığı il ve ilçelerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecek. Yedek sıradan öğrenci kayıtlarına, bu çerçevede devam edilecek.

  Â

DİĞER ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURULAR

  Â

Kurum yurtlarında barınmaktayken okulunu süresi içerisinde bitirmemiş ''artık yıl'' öğrencilerinin yurt başvuruları, 15 Eylül-1 Ekim 2003 tarihleri arasında kabul edilecek. Artık yıl öğrencileri, başvurularını, daha önce barındıkları yurt müdürlüklerine yapacaklar.

 

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvuruları da 29 Eylül-8 Ekim 2003 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Ön kayıt ve özel yetenek sınavı sonucunda bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrencilerin, 2003-ÖSYS Tercih Formu'nda yaptığı öğrenim kredisi, katkı kredisi ve yurt müracaatı dikkate alınacak. Bu öğrencilerin ayrıca baÅŸvuruda bulunması gerekmeyecek.  Â

Haberin Devamı

 

2003-ÖSS'ye göre bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanacak öğrenciler ise başvuru için, ÖSYM'nin kendilerine gönderdiği tercih formunun arka yüzünde yer alan ''yurt ve kredi başvuruları'' ile ilgili formu dolduracak. Formda, ''Öğrenim kredisi ve harç kredisi ile yurt istiyor musunuz?'' bölümlerinin boş bırakılması halinde, başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

 

Öğrencilere, Sınav Sonuç Belgesi ile yerleştirildiği yurt veya yurda yerleştirilmediyse yurt yedek sırası bildirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!