Devlet destekli evlilik kredisi nedir? Kredi nasıl alınır? 11 Ocak 2016 Pazartesi

Güncelleme Tarihi:

Devlet destekli evlilik kredisi nedir Kredi nasıl alınır 11 Ocak 2016 Pazartesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 15:33

Evlilik sürecine girdiniz ancak nakit sıkıntısı çekiyorsunuz. Bunun için devlet destekli kredi kullanabilirsiniz. Peki krediyi nasıl kullanacaksınız? Ayrıntılar haberimizde...

Haberin Devamı

Yeni bir ev kurulması , ev tutulması , nikah işlemleri , giyim masrafları , takı masrafları ve önceden belirlenmeyen bir çok gider evlenecek kişilerin maddi durumuna etki eden faktörlerden sayılabilir.

Bu süreçte genellikle evlilik kredisi kapsamında giren tüketici kredilerinden yararlanılmaktadır.

Ancak evlenen kişilerin evliliklerinin ardından hemen geri ödemeye başlaması çiftleri oldukça zorlayan bir durum...

Bu tarz sıkıntıları önleyebilmek amacıyla tasarı olarak bekleyen devlet destekli evlilik kredisi özellikle genç yaşta evlenip aile sahibi olmak isteyen çiftler için rahatlatıcı bir tercih olabilir.

Devlet destekli evlilik kredisi nedir Kredi nasıl alınır 11 Ocak 2016 Pazartesi

Haberin Devamı

Devlet destekli evlilik kredisinden belli bir yaş aralığında evlenen gençlerin diğer kullanım koşullarını da sağlamaları halinde devlet tarafından sunulan bu evlilik kredisi hem vadelendirme hem de faizlerde bir çok avantajı da beraberinde getiriyor. 

Devlet destekli evlilik kredisinin en büyük avantajı elbette ki faizsiz olarak sunulması.10 bin TL’ye kadar alınabilen evlilik kredisinin geri ödemesinde aldığınız parayı ödemeniz yeterli oluyor. 

Normal bankaların sundukları kredilerde faiz oranına göre ödeme miktarı 10 bin TL’lik bir miktarı baz aldığımızda toplam geri ödeme miktarı ortalama 12 bin TL yada 13 bin TL olacakken devlet destekli evlilik kredisinde 10 bin TL aldığınızda geri ödeyeceğiniz tutarda 10 bin TL olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!