Kraliyet Ailesi'nin konuşmaları internette

Güncelleme Tarihi:

Kraliyet Ailesinin konuşmaları internette
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2002 22:25

İngiltere'de telsiz sevdalısı Paul Wey, kraliyet ailesi ile Başbakan Tony Blair'in korumalarının telsiz konuşmalarını yakalamayı başararak, bu konuşmaların içeriklerini ya da frekanslarını internette bir sitede yayınladı.

İngiltere'nin orta kesimlerindeki Hertford'da yaşayan 36 yaşındaki telsiz meraklısı Wey, BBC radyosuna yaptığı açıklamada, piyasada satılması yasak olmayan bir tarayıcı ile kolaylıkla Blair'in ve Londra'yı ziyaret eden üst düzey siyasetçilerin korumalarının yanı sıra polis ve ordunun kullandığı frekanslara girebildiğini söyledi.

BBC radyosunun sorularına yanıt veren ve adının açıklanmasını istemeyen bir istihbarat subayı, Wey'in halk ve ulusal güvenlik için son derece tehlikeli olduğunu, çünkü teröristlerin bu bilgileri kullanma olasılığının bulunduğunu kaydetti.

Aynı subay, "İnternetteki sitede yayınlananlar gizli bilgiler içeriyor, bunlar kötü kişilerin ellerine geçerse kraliyet ve hükümetin aleyhine kullanılabilir" diye konuştu ve sitenin kapatılması gerektiğini söyledi.

Wey ise ulusal güvenlik için esas tehlikenin bu tür hassas bilgilerin benzerleri her yerde bulunan telsizlerden geçilmesi olduğunu belirterek, "Korumaların bu tür malzeme kullanmaları beni hayrete düşürdü. Başka ülkelerde, hatta en küçüklerinde bile iletişim kanalları güvenlidir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!