Kraliçe Ä°kinci Elizabeth'ten Ä°rlanda'ya tarihi ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe İkinci Elizabethten İrlandaya tarihi ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 09:23

İrlanda Cumhuriyeti, İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in uzun zamandır beklenen ziyareti nedeniyle bugüne kadarki en geniş güvenlik operasyonunu yürütüyor. Ziyaret nedeniyle dört bin polisin görev yaptığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Â

Kraliçe İkinci Elizabethten İrlandaya tarihi ziyaret

 

İrlanda'nın yüzyıl önce bağımsızlığını kazanmasından bu yana, ilk kez böyle bir ziyaret yapılıyor.

 

BBC'nin Dublin muhabiri, iki ülkenin, bu ziyaret sayesinde, inişli çıkışlı ortak tarihleriyle yüzleşeceği yorumunu yaptı. Dört günlük ziyaret, iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

 

Ancak ziyaret, İrlandalı cumhuriyetçi muhaliflerin dün Londra'da yaptıkları bombalı saldırı tehdidini izliyor. Kraliçe ziyaret sırasında, İrlanda'nın bağımsızlığı için ölenlerin anısına "Garden of Remembrance" - Anı Parkı'na çelenk bırakacak.

Haberin Devamı

 

İrlanda Cumhuriyetini, en son 1911 yılında Kral Beşinci George tarafından, Birleşik Krallık'ın parçası olduğu sırada ziyaret edilmişti. Kraliçe'ye, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip eşlik edecek.

 

Ziyaret sırasında, İngiltere Başbakanı David Cameron'un da İrlanda'ya gelmesi bekleniyor. Kraliçe, ziyaretinin ilk gününde Cumhurbaşkanı Mary McAleese ile bir araya gelecek, ardından başkent Dublin'in yanı sıra, Kildare ve Cork kentlerini de gezecek.

 

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!