KPSS tercih kılavuzu için heyecan başladı! 2016 KPSS tercihleri için son tarih ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercih kılavuzu için heyecan başladı 2016 KPSS tercihleri için son tarih ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 22:30

KPSS ortaöğretim tercihleri için heyecanlı bekleyiş geçtiğimiz günlerde sona erdi. 2016 KPSS sınavlarının ardından binlerce memur adayı merakla açıklanacak olan KPSS tercih kılavuzunu bekliyorlardı. KPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından erişime açıldı. 21 Aralık'ta başlayan KPSS tercihlerinin ne kadar süreceği ise memur adayları tarafından araştırılmaya devam ediyor. Öte yandan adaylar tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde bulunan nitelik alanlarını merak ettiler. Peki, KPSS tercihleri ne kadar sürecek? KPSS nitelik kodu hakkında detaylar.

Haberin Devamı

2016 KPSS tercih kılavuzu ve tercihlerin tarih aralıkları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden duyuruldu. KPSS tercihleri yapılmadan evvel nitelik kodları araştırması yapan adaylar, branşlarına uygun bölümlerde sıralamaya girmeye çalışacak. Peki, ortaöğretim, önlisans ve lisans alanının KPSS tercihleri için neye dikkat etmek gerekiyor? Tercihlerini yapmadan evvel nitelik kodları araştırması yapan adaylar, 2016 KPSS tercihleri ile birlikte  branşlarına uygun bölümlerde sıralamaya girmeye çalışacak. İşte adayların merakla beklediği KPSS tercih kılavuzu ve detayları!

TERCİH KILAVUZU VE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER TERCİH YAPAMAYACAK?

Genel Yönetmelik gereği; KPSS-2016/6 (Sağlık Bakanlığı) yerleştirme işlemleri sonucu 2016-KPSS Lisans puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2016-KPSS lisans puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar.

Haberin Devamı

2016 KPSS'de;
* Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar)
* Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (24 Ağustos 2016 tarihi ve öncesinde bir ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar)
* Ön lisans düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar) tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir.

TERCİHLERİN ARDINA GÜVENLİK SORUŞTURMASI EKLENDİ

ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ile pozisyonlarına ikinci yerleştirme için yayınlanan tercih kılavuzuna, "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olma" koşulu eklendi.

KPSS-2016/2 tercih kılavuzuna göre, adaylar başvurularını bugünden itibaren 30 Aralık'a kadar yapabilecek. 
KPSS-2016/2 tercih kılavuzunda, başvurma genel şartlarına, "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak" hükmü de eklendi. 

Resmi Gazete'de 30 Ekim'de yayımlanan 676 sayılı Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile devlet memurluğuna alınacaklarda istenen genel şartlara “Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak” şartı eklenmişti. 

Haberin Devamı

TEK NİTELİK KODU OLMASI YETERLİ 

Adayların tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde birden fazla öğrenim alanı veya programı belirtilmiş ise, bunların sadece birinden mezun olmuş bulunmaları yeterlidir.

NİTELİK KODLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YETKİNLİK BELGELERİNE SAHİP OLMAK GEREKİYOR

Adayların, diploma veya geçici mezuniyet belgeleri ile tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi (30 Aralık 2016) itibariyle sahip olmaları gerekmektedir.

TERCİHLER NE KADAR SÜRECEK?

Haberin Devamı

KPSS tercihleri saat 10.00 itibariyle ÖSYM İnternet sitesi üzerinden erişime açıldı. Duyuru şu şekilde yapıldı;

KPSS 2016/2: 
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016, saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

Adaylara saygıyla duyurulur.

TERCİH-ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Memur olma hayaliyle girdikleri sınavın değerlendirme aşamasını merak eden adaylar, bir yandan da KPSS tercih sürecinin nasıl işlediğini ve aldıkları puanların nasıl ve neye göre yapıldığını merak ediyor. KPSS tercih süreciyle ilgili detaylı bilgi tercih tarihleri bilgisinin verildiği T.C Devlet Personel Başkanlığı’ndan geldi. “2016 Aralık ayında KPSS sonucuna göre yapılacak merkezi yerleştirme işlemi hakkında duyuru” başlıklı açıklamanın altında; KPSS tercih tarihleri “Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2016/2 döneminde merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığı’na gönderilen toplam 2.051 kadro ve pozisyon incelenerek ÖSYM Başkanlığına gönderilmiş olup, söz konusu kadro ve pozisyonlar için 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden adayların tercihleri alınacaktır.” İfadeleriyle açıklandı.

Haberin Devamı

KPSS tercihlerinin “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde değerlendirildiği bilgisini veren Başkanlık, tercihlerin değerlendirilme aşamasıyla ilgili; “Yerleştirme talepleri Başkanlığımızca Nitelik Kod Kılavuzu ve mer-i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmekte ve adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri suretiyle, aynı kadro veya pozisyonu tercih eden adaylardan en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılmakta ve yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığınca, bu Başkanlığa ait internet adresi üzerinden duyurulmaktadır. KPSS Yerleştirme Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara ÖSYM Başkanlığınca yerleştirilen adayların atamaları ise yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıdıklarının ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine yerleştirildikleri kurum ve kuruluşlarca yapılmaktadır.” İfadeleri kullanıldı.

KPSS TERCİH REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!