KPSS soruları açıklandı.. KPSS ortaöğretim soru ve cevap kitapçığı

Güncelleme Tarihi:

KPSS soruları açıklandı.. KPSS ortaöğretim soru ve cevap kitapçığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 10:35

KPSS soruları sınavda yaptıkları işaretlemelerin doğru ya da yanlışlığını teyit etmek isteyen adaylar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Sınavın hemen ardından ÖSYM'nin İnternet sitesi aracılığıyla yayımlanan KPSS soru ve cevapları, pazar gününün en çok konuşulan konusu oldu. Dikkat çeken soruların yer aldığı sınavda, bazı sorular memur adaylarının gündemine oturdu. İşte merak edilen KPSS soru ve cevapları hakkında tüm detaylar

Haberin Devamı

Kamu Personel Seçme Sınavı, dün sonuçlandı. KPSS adaylarının yanıtlarını kontrol edebilmesi için ÖSYM resmi sitesinden KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarını yayınladı. KPSS soruları dünde gündemin ana konularından biriydi. Özellikle sınavda sorulan bir kaç soru kısa zamanda sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı hakkında detaylar

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), ortaöğretim oturumu 176 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi.

KPSS soru ve cevapları, öğle saatlerinde ÖSYM’nin internet sitesinde açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), bugün ortaöğretim düzeyinde gerçekleştirilen 2016-KPSS'nin temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. KPSS ortaöğretim oturumuna 3 milyon 498 bin 335 aday başvurmuştu.

Haberin Devamı

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruda, uygulanan 2016-KPSS ortaöğretim düzeyi temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına internetten erişilebileceği bildirildi. 2016-KPSS ortaöğretim düzeyinde kullanılan soruların, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde ve telif haklarının ÖSYM’ye ait olduğu belirtilen duyuruda, ÖSYM'nin yazılı izni bulunmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı vurgulandı.      

ÖSYM, 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının yayınlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada "20 Kasım 2016 tarihinde uygulanan 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 20 Kasım 2016 tarihinde saat 13:00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyinde kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz" denildi. 

KPSS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?
Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından alınacağı duyurulan KPSS tercihlerinin, bu yılın son Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortaöğretimin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Öncelikle B Grubu kadrolar için yapılacak tercihler, kılavuzun açıklanmasının ardından İnternet ortamından yapılabilecek.

Haberin Devamı

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?
Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek.

Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

Haberin Devamı

KPSS SORULARINDA GÜNDEM 'APARTMAN' SORUSU OLDU

Türkiye’nin en büyük katılımlı sınavı KPSS Ortaöğretim, sosyal medya gündeminde de geniş yer kapladı. Twitter’da TT olan KPSS paylaşımlarında adayların kimi sınavda şeker verilmemesinden yakınırken, kimi de sınavda yer alan ‘apartman sorusu’nu çözdükten sonra inşaat mühendisliği ya da mimarlık okunabileceğini belirtti. Ayrıca 15 Temmuz şehitlerinden Ömer Halisdemir’le ilgili soru olduğu için teşekkür edenler de oldu. İşte Twitter’daki KPSS paylaşımları.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Türkçe bölümünde yer alan apartman sorusu da sınav sonrası yoğun yorum alan sorular arasında. İşte KPSS sorularına gelen ilk yorumlar ve gündem olan apartman sorusu tepkileri:

Haberin Devamı

KPSS YORUMLARI SÜREKLİ GÜNCELLENMEKTEDİR

fırat ‏
#KPSS Duman, Bakır, Ekici, Fırtına aileleri hakkında ne düşünüyorsunuz?😎

ahmet remzi bayar
Apartmanlı Türkçe sorusumu olur arkadasım ya o nedir öyle kâğıtta bakırcıyı aradım #KPSS

Güzin ‏@guzinyy
Bari apartman sorusunu bilenleri mimarlığa falan alın:( #KPSS

3fin ‏@3ffinn
#KPSS apartman sorusuna çizdiğim şekile bakarsa #ösym beni YA inşaat müh. yada mimar olarak göreve başlatabilir 👍🏼

Den!Z ‏
#KPSS biri şu apartman sorusunu paylaşsın 😎😎😎

Kübra Aslanargun ‏
Avcı, Fırtına,Ekici,Cevizci,Bakır,Duman ailesi için kitapçığa apartman çizenler fav

Mavimsii
Kitapçığa bir apartman çizmişim sormayın tek rakibim Ali Ağaoğlu #KPSS

Haberin Devamı

NUR ‏
Apartman çizip silmekten silgim bitti ya lan #KPSS 😂😂😂😂😂

pınar ‏
Apartman sorusuna çizdiğim rezidansla seneye mimarlık fakültesine girebilirim

Gökhan bozbulut
Avcı,duman,firtına ailesine kafamı yorduğum kadar çalissaydim mimar olmuştum evet #kpss

Ömer Ürgen
Ömer halisdemir ve apartman sorusu harbiden iyiydi #KPSS

İlkim Ç.
Apartman sorusu için apartman çizmedim sınavım geçerli sayılır mı? 😄😄

Emre Orhun
Avcı, Fırtına, Cevizci ailesi için kitapçığa apartman çizenler :) #KPSS

alaz
Resmen apartmanda nüfus sayımı yaptık. #KPSS

ERDİNÇ
Bundan sonra ne kadar Avcı , Duman ve Fırtına ailesi varsa düşmanımdır. Ulan koca apartmanı paylaşamadınız, beynimi yaktınız. #KPSS

Hatice Koç
Peki 3 katlı apartmana bir türlü yerleşemeyen ailelere ne demeli #KPSS

Meral Ayyıldız ‏@meralayyldz1
#kpss o matematik soruları bana mı çerezdi yoksa herkese mi 😂

kya ‏@kyagmuraraz
hayatım boyunca girdiğim en kolay sınavdı,çalışmadığım içim pişmanım.

Barıss
#KPSS çok kolaydı yine 80ni devirip bos kalacam ama yalan yok kolaydı

HilalKurnaz
Apartman sorusu ne lan banane bakır ailesinden

abigubidu
avcı fırtına cevizci fındıkçı aileleri ocağınız sönsün apartman yikilsin da altında kalın inşallah

@mevsimlerinbiri
cevizci bakır ve duman aileleri beni bulun baya sinirliyim size #KPSS

Stacey ‏
Avcı,fırtına,cevızcı ,bakır sorusunda uc boyutlu bına cızdıgım dogrudur 🔪#kpss

ℋ ĩ ℒÅℒ
Fırtına ailesine bakırcı ailesine ekici duman ailesine saygılarımı sunuyorum. Bildiğin apartman çizdim
#KPSS

Edanur Lecter
Kpss yi baya çerez gibi hazırlamışlar. Herkes yuksek alip mulakata girsin , belirleyici olan mulakat olsun diye galiba.

erenselvi
Fırtına ailesiyle bakırcı ailesi aynı katta oturamaz.Fırtına ailesi toprak sahibidir müteahhitle beraber en üst kattır onun yeri

Şüle 😱
O fırtına, avcı, duman,ekici ailelerinin sayesinde soru kitapcığım resim defteri oldu. #KPSS

Ceyda ‏@ceydaince2
Ömer Halisdemir sorusunu doğru yapmayanı atamasınlar!

Samet Taşdemir
Girdiğim en kolay osym sınavıydı

Tugba ‏@tugbaozelmiss
Genel yetenek testinde 27.28.29. ve 30. Aile sorularinda beyni yanan tek ben degilimdir herhalde ?

Ömer Faruk Kılınç
Kpss kolaydı baya

izmarit ‏@ozgeeakbabaa
matematik sorularını çözdüğüm değil, soruların beni çözdüğü bir sınavdı, teşekkürler.

Ceren Civelek
Keşke ygs ve lys de senin kadar kolay olsaydı

G ‏@lostedreamy
#KPSS beynimin sayısal kısmı çalışmadığı için matematik haricinde efsane kolaydı bence ki ben hiç çalışmamıştım çalışan yapardı çok rahat

Okan Cahit Çınar
KPSS sınavına giren herkese geçmiş olsun. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız.

Merve
Sonunda KPSS yide atlattık ☺

Zeynep Mergen
Herşey bir tarafa da neden şeker vermediniz 😂😂😂

SINAV 12 BİN 398 OKULDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin ortaöğretim mezunlarına yönelik oturumu, 176 sınav merkezinde ve 12 bin 398 binada gerçekleşti. Saat 10.00'da başlayan sınav 12.00'da tamamlandı.KPSS Ortaöğretim oturumuna 3 milyon 498 bin 335 aday başvurdu. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınavın başlama saatinden bir saat önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alındı.

SINAVDA KULLANILAN KALEM VE SİLGİLER İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE GİTTİ

Tokat’ta Gençlik Merkezine üye gençler Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılan adaylardan kalem setleri, köylerdeki okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtmak üzere toplandı.Gençlik ve Spor Bakanlığının başlatmış olduğu Genç Dönüşüm "Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma" projesi kapsamında Turhal Gençlik Merkezi üyeleri KPSS'den çıkan adaylardan kalem setlerini topladı. Sınavların yapıldığı okulların çıkış kapsında stant açan öğrenciler sınava giren adaylardan kampanyaya destek vermelerini istedi. Toplanan kalem setleri ise köy okullarında eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edilmek üzere biriktirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!