KPSS 2017 oturumları saat kaçta bitecek?

Güncelleme Tarihi:

KPSS 2017 oturumları saat kaçta bitecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 09:25

KPSS 2017 oturumları saat 10.00 itibariyle başladı. İlk kez YGS'de uygulanan 15 dakika kuralı KPSS'de de uygulandı, adaylar 9.45'ten sonra sınava alınmadı. ÖSYM'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamada, KPSS genel kültür - genel yetenek oturumunun 10.00'da, eğitim bilimleri oturumunun ise 14.30'da başlayacağı hatırlatıldı. Peki, KPSS 2017 oturumları saat kaçta bitecek?

Haberin Devamı

KPSS oturumları saat 10.00 itibariyle başladı. Genel Yetenek- Genel Kültür sorularından oluşan ilk oturumda toplamda 120 soru sorulacak. İlk oturumu geride bırakan adaylar öğleden sonra Eğitim Bilimleri sorularında ter dökecek. Geleceğimizi yetiştirecek öğretmen adaylarının aylardır hazırlandıkları bu sınavın öncesi ve sonrasıyla ilgili merak edilen birçok detay var. Peki, KPSS'nin ilk oturumu olan  Genel Yetenek - Genel Kültür Oturumu kaçta bitecek? Eğitim Bilimleri Oturumu kaçta başlayacak? İşte, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek adaylar için önemli hatırlatmalar!

KPSS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK? 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan KPSS’ye giriş saatlerinde en önemli kural 15 dakika kuralı. Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu saat 10:00’da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Saat 09:45’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklar. Eğitim Bilimleri Oturumu ise saat 14:30’da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Saat 14:15’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklar.

Haberin Devamı

ÖSYM'DEN 15 DAKİKA UYARISI

ÖSYM'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamada, KPSS genel kültür - genel yetenek oturumunun 10.00'da, eğitim bilimleri oturumunun ise 14.30'da başlayacağı hatırlatıldı.

Açıklamada şu uyarılara yer verildi:

"Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacaktır. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır. Eğitim bilimleri oturumu saat 14.30'da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacaktır. Saat 14.15'ten sonra adaylar sınav binalarına alınmayacaklardır."

Ankara'da trafik yoğunluğu uyarısı

ÖSYM, yarın Ankara'nın bazı semtlerinde trafik yoğunluğu yaşanacağı bilgisini de adaylarla ve görevlilerle paylaştı. KPSS adayları ve görevlilerine, yarın Ankara'nın Altındağ, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde Sabah erken saatlerde yapılacak güvenlik kontrolleri nedeniyle trafiğin yavaşlayabileceği uyarısında bulunuldu.

Haberin Devamı

Açıklamada, "21 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak KPSS'ye, Ankara trafiğinde yoğunluk yaşanacağından sınava gireceğiniz binaya bu durumu dikkate alarak gidiniz." uyarısı yapıld

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!