KPSS ÖABT sınavı ne zaman yapılacak? KPSS sınav giriş belgesi sorgulama

Güncelleme Tarihi:

KPSS ÖABT sınavı ne zaman yapılacak KPSS sınav giriş belgesi sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 14:31

Lisans mezunlarına yönelik düzenlenen 2018 Lisans Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Genel Yetenek ve Genel Kültür Sınavı ile Alan Bilgisi Oturumları geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Geriye bir tek öğretmen adaylarına yönelik düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) kaldı. Peki, KPSS ÖABT sınavı ne zaman?

Haberin Devamı

KPSS ÖABT sınavına artık çok kısa bir süre kaldı. 22 Temmuz'dan itibaren devam eden KPSS'de ÖABT sınavının da tamamlanmasıyla birlikte lisans KPSS için sınav süreci tamamlanmış olacak. İşte, merakla araştırılan "KPSS ÖABT sınavı ne zaman?" sorusunun yanıtı...

KPSS ÖABT NE ZAMAN?

Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının yanı sıra Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılması zorunlu. ÖSYM'nin yayınladığı bilgilere göre; 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 5 Ağustos'ta yapılacak.

AÖBT SINAV GİRİŞ BELGESİ

Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin gireceği KPSS ÖABT'nin sınav giriş yerleri adayların erişimine açıldı.  T.C. kimlik numaranız ve ÖSYM AİS şifreniz ile belgenizi görüntüleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİNİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM BAŞKANI'NDAN ÖABT AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, 2018'de sınav takviminin oldukça yoğun olduğunu ifade etti. Bu yılki KPSS'nin 22 Temmuz'daki ve bu hafta sonu yapılan oturumlarına toplam 1 milyon 918 bin 21 adayın başvuru yaptığını bildiren Özer, "ÖSYM, her hafta sonu sınav yapmaya devam ediyor. 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu sınava 306 bin 242 aday katılacak." dedi.

ÖABT NEDİR?

ÖABT açılımıyla “Açılımı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi”, öğretmen adaylarının girmek zorunda olduğu alan bilgisini nitelemektedir. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının yanı sıra Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılması zorunludur. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!