KPSS bu yıl ne zaman yapılacak? ÖSYM 2019 KPSS takvimini paylaştı

Güncelleme Tarihi:

KPSS bu yıl ne zaman yapılacak ÖSYM 2019 KPSS takvimini paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2019 13:34

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenecek KPSS'nin tarihleri merak ediliyor. Başvuru sürecini kaçırmak istemeyen memur adayları, 'KPSS bu yıl ne zaman yapılacak?' sorusuna internet üzerinden yanıt arıyor. İşte, ÖSYM 2019 KPSS takvimi

Haberin Devamı

Kamuya yapılacak memur alımları için uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) 2019'da yapılacak etapları için araştırmalar hız kazandı. Bir yandan sınava yönelik hazırlık yapan memur adayları, bir yandan da KPSS'nin başvuru tarihleri hakkında bilgi almak istiyor. Peki, KPSS ne zaman yapılacak? Başvurular ne zaman başlayacak?

2019 KPSS TAKVİMİ

2019 KPSS lisans sınav başvuruları, 3 Mayıs 2019 tarihinde başlıyor, 15 Mayıs 2019'da sona eriyor. Sınav 5 oturumda gerçekleşecek:

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) sınavı, 14 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 1. gün sınavı, 20 Temmuz 2019 tarihinde;

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 2. gün sınavı, 21 Temmuz 2019 tarihinde;

Haberin Devamı

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı, 28 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak.

2019 KPSS sınav sonuçları, (hepsi) 29 Ağustos 2019 tarihinde ÖSYM sonuç sayfasında açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanma saatleri, kurum tarafından açıklanmadı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

KPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır.

Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!