KPSS Lisans ve Ön Lisans sınavı ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS Lisans ve Ön Lisans sınavı ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 12:11

Devlet dairelerinde memur olarak görev almak isteyen vatandaşlar, KPSS Lisans ve Ön Lisans sınavının tarihi için araştırmalarına başladı. Geçtiğimiz yıl bahar aylarında yapılan KPSS genel kültür genel yetenek sınavı, bu yıl adayların karşısına bir sürprizle çıktı. Sınav tarihini alışılagelmişin dışında farklı bir tarihe erteleyen ÖSYM, aynı zamandaKPSS Lisans ve Ön Lisans sınavı ne zaman yapılacak sorusuna cevap vermiş oldu

Haberin Devamı

KPSS Ön Lisans ve Lisans sınavı ne zaman yapılacak sorusu, devlet memuru olabilmek için ön koşul olarak gösterilen bu sınava katılım göstermek isteyen adaylar tarafından sorgulanıyor. ÖSYM tarafından yayımlanan 2018 sınav takviminde bu sene biraz farklı bir tarihte yer alan KPSS Ön Lisans ve Lisans sınavı ne zaman gerçekleşecek? İşte, detaylı takvim bilgisi

KPSS ÖN LİSANS VE LİSANS SINAVI NE ZAMAN?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz'da düzenlenecek. Adaylar bu sınav için 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu sınavlar için başvurular 10-21 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos’ta açıklanacak.

Haberin Devamı

Ortaöğretim KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek. Sınav için başvurular 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecek.

KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Sınavı: 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılacaktır. Bu sınava alan bilgisi ve ÖABT sınavlarına girmek isteyen tüm adaylar girmesi gerekiyor. Sonuçların açıklanacağı tarih ise 31 Ağustos 2018.

KPSS Alan bilgisi sınavı 1. Gün: 28 Temmuz 2018 tarihinde alan bilgisi sınavı gerçekleştirilecektir. Sonuçlar 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacaktır.
KPSS Alan bilgisi sınavı 2. Gün: 29 Temmuz 2018 tarihinde alan bilgisi sınavının 2’inci oturumu gerçekleşecektir. Sonuçların açıklanacağı tarih: 31 Ağustos 2018 Cuma günü.

KPSS ÖABT sınavı: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı 5 Ağustos 2018 tarihinde yapılacaktır. Sonuçlar 31 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleşecektir.
Ücretler: Sınav ücretleri, 10 Mayıs 2018 tarihinde belirlenecektir. Ücretler sınav merkezi tarafından açıklandıktan sonra belirtilen bankalara veya sınav merkezinin resmi web sitesi üzerinden yatırılacaktır.

Haberin Devamı

KPSS Lisans ve Ön Lisans sınavı ne zaman yapılacak

KPSS Lisans ve Ön Lisans sınavı ne zaman yapılacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!