KPSS ne zaman? 2020 KPSS lisans başvuru tarihleri belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

KPSS ne zaman 2020 KPSS lisans başvuru tarihleri belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2020 01:26

KPSS ne zaman yapılacak? sorusu, nisan ayı gelirken yanıtı en fazla araştırılan konular arasında yer aldı. Kamuda memur olmayı bekleyen binlerce adayın katılım sağlayacağı KPSS lisans takvimi, özellikle corona virüsü nedeniyle birçok sınavın ertelenmesinin ardından merak konusu oldu. Peki, KPSS ne zaman? 2020 KPSS lisans başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte, ÖSYm takvimine göre, KPSS lisans sınavı tarihi ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...

Haberin Devamı

KPSS, kamuda istihdam edilmek isteyen vatandaşların araştırdığı hususlar arasında yer almaya devam ediyor. Devlet memuru olabilmenin ön koşulu olan KPSS, bu yıl da binlerce kişinin araştırdığı husus olacak. Lisans mezunlarının katılım sağlayacağı KPSS, ÖSYM tarafından belirlenen takvim içerisinde gerçekleştirilecek. Peki, KPSS lisans sınavı ne zaman? 2020 KPSS KPSS başvuru tarihleri belli oldu mu?

KPSS başvuruları için geri sayım başladı. Devlet kadrolarında çalışmak için girecekler KPSS sınavının başvuru dönemini bekleyen memur adayları konuyla alakalı araştırmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. 2020'de yapılacak KPSS oturumlarının tarihlerinde değişiklik yapılmıştı. İşte, 2020 KPSS sınav takvimi...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, tüm sınav tarihlerinin gözden geçirildiğini ve yeniden düzenlendiğini söyledi. Bu kapsamda; Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül'de uygulanacak. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları da 6 Eylül'de düzenlenecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

KPSS, önlisans düzeyinde 25 Ekim'de, ortaöğretim düzeyinde de 22 Kasım'da yapılacak. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) 27 Aralık'ta düzenlenecek.

Söz konusu bu sınavların başvuru ve geç başvuru tarihleri ise henüz belli olmadı. Güncellenen 2020 sınav takviminde KPSS oturumlarının başvuru tarihlerine yer verilmedi.

Bu kapsamda yeni bir gelişme olduğu takdirde haberimizde yer vereceğiz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!