KPSS lisans başvuruları için verilen süre doldu... Geç başvurular ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

KPSS lisans başvuruları için verilen süre doldu... Geç başvurular ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 15:51

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) lisans başvuruları için verilen süre doldu. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyi başvuru ücretleri için son gün ise 22 Mayıs (bugün) olarak belirlenmişti. Çeşitli sebeplerle belirtilen süre içinde başvuru yapamayanlar için ise 1 günlük geç başvuru tarihi belirlendi. Peki KPSS geç başvuruları ne zaman?

Haberin Devamı

10 Mayıs tarihinde başlatılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyi Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) başvuruları, 21 Mayıs tarihinde sona erdi. 10-21 Mayıs'ta başvurusunu yapmayan adaylar için ise geç başvuru imkanı sağlandı. Peki KPSS geç başvuruları ne zaman?

GEÇ BAŞVURU GÜNÜNDE OTURUM EKLEME YAPILABİLECEK

ÖSYM'nin takvimine göre geç başvurular 6 Haziran'da alınacak. Geç başvuru gününde daha önce başvuru yapan adaylar, oturumlara ekleme yapılabilecek. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla "https://ais.osym.gov.tr" adresinden KPSS başvurusu işlemini tamamlayabilecek. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ise başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacak. 

KPSS LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2018 KPSS lisans düzeyinde 22 Temmuz, 28 Temmuz ve 29 Temmuz günlerinde sabah ve öğleden sonra uygulanacak. Sınava girecek tüm adayların genel yetenek-genel kültür oturumuna girmeleri zorunlu olacak.

Haberin Devamı

ÖABT, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 5 Ağustos'ta, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 9 Aralık'ta yapılacak.

Adayların tümü, 22 Temmuz 2018'de yapılacak sabah oturumuna girmek zorunda olacak. Adaylar, sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar verecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!