KPSS 2021 ne zaman yapılacak? Başvurular mayıs ayında başlayacak

Güncelleme Tarihi:

KPSS 2021 ne zaman yapılacak Başvurular mayıs ayında başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2021 17:15

KPSS için heyecan giderek artıyor. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimi içerisinde KPSS 2021 başvuru ve sınav tarihleri de belli oldu. Bu yıl lisans oturumları düzenlenecek. Adayların takvim içerisinde belirtilen tarihler aralığında başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. İşte KPSS tarihi

Haberin Devamı

KPSS başvuruları her yıl belirli tarihlerde alınıyor. 2021 yılında KPSS lisans oturumları düzenlenecek. Adaylar mezuniyet durumlarına göre uygulanan oturumlara girecekler. KPSS başvuruları bu yıl 28 Mayıs’tan itibaren yayımlanacak olan başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre yapılacak.

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

2021-KPSS A Grubu Ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) oturumları 1 Ağustos’ta düzenlenecek.

2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 7 Ağustos ve 8 Ağustos’ta yapılacak.

ÖABT ise 15 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

KPSS başvuruları 2021 yılında 28 Mayıs tarihinde başlayacak ve 14 Haziran’da sona erecek. Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler uygulanacak. Sınavda adaylar cevaplarını, cevap kâğıdında ilgili alanlara işaretleyeceklerdir. Cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Cevap kâğıdı yerine soru kitapçığına yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmeyecektir. ÖABT’de yer alan yabancı dil sınavlarına ait sorular ilgili dilde hazırlanacaktır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!