KOZA-İPEK’e biber gazlı giriş

Güncelleme Tarihi:

KOZA-İPEK’e biber gazlı giriş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 22:32

‘Fetullahçı Terör Örgütü’ne maddi destek sağladığı’ iddiasıyla, Akın İpek’e ait Koza-İpek Holding yönetimine kayyum atanması kararı, dün holdingin Ankara ve İstanbul’daki merkezleri önünde protestolara yol açtı. İki kentte binaların önünde toplananlar polis ve kayyumları içeri sokmak istemedi. Ankara’da polis, topluluğu biber gazı sıkarak dağıttı. 

Haberin Devamı

KOZA-İPEK’e biber gazlı giriş

KOZA-İpek Holding yönetiminin ‘Fetullahçı Terör Örgütü’ne maddi destek sağladığı’ iddiasıyla kayyuma devredilmesinin ardından karar dün Ankara’daki holding binası önünde protesto edildi. Sabah saatlerinde holdingin İstanbul yolundaki binası önünde toplanan yüzlerce kişilik grup, taleplerini içeren pankartlar açtı, çeşitli sloganlar attı. Grubun bekleyişi sürerken, kayyumun şirkete geleceğine yönelik haberin yayılması üzerine kalabalık kol kola girerek şirket binasının girişini kapattı. “Akın İpek seninleyiz”, “Kayyumu buraya sokmayacağız” sloganları atan gruba, polis biber gazıyla müdahalede bulundu.
Binaya giren polis, kayyum atanması kararının holding yetkililerine tebliğ etti. Kayyumun göreve başladığı belirtildi.

Haberin Devamı

KOZA-İPEK’e biber gazlı giriş

İSTANBUL’DA KAYYUM NÖBETİ

Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer’in verdiği kayyum kararının ardından, Koza İpek Medya Grubu’nun İstanbul Mecidiyeköy’deki binası önünde de kayyum nöbeti başladı. Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizler taşıyan okuyucu ve izleyiciler binanın önüne adeta etten duvar ördü. Çevik Kuvvet polisi ve bir TOMA binanın yakınında nöbet tutmaya başladı. 

Haberin Devamı

POLİS: YETKİ BELGESİ GETİRECEĞİM

Bina önündeki kalabalık sabah saatlerinde 500 kişiyi buldu. Saat 10.00 sıralarında bir TOMA da çevik kuvvet polislerinin yanında beklemeye başladı. Saat 11.00’de İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli olduğunu söyleyen bir polis memuru mahkemenin kararını tebliğ etmek için binaya geldi. Dış giriş kapısından içeri giren polis burada şirket avukatları ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından durduruldu. Avukatlar ve Tanal polise, tebliğ yetkisinin bulunmadığını, bu nedenle içeri geremeyeceğini söyledi. Kapıda bekleyenler de “Polis dışarı” diye slogan attı. Yaklaşık 5 dakika süren görüşmenin ardından, polis memuru “Yetki belgesi getireceğim” diyerek dışarı çıktı.

Haberin Devamı

KOZA-İPEK’e biber gazlı giriş

1. SAYFALAR KARARDI

BUGÜN ve Millet gazeteleri dün aynı manşetle ve siyah kapakla çıktı. Gazeteler birinci sayfalarında “Demokrasimiz, özgürlüğümüz ve Türkiye için kara bir gün” manşeti attı. Birinci sayfaki yazıda, “1 Kasım genel seçimlerine günler kala, özgür ve bağımsız İpek Medya Grubu’na yönelik gözdağı ve susturma operasyonunda bir hukuksuz karara daha imza atıldı. Özgür medyayı susturamayınca, tüm grubu ‘havuz medyası’ haline getirme kararı yürürlüğe sokuldu” denildi. 

KOZA-İPEK’e biber gazlı giriş

BASIN KONSEYİ: MUHALİF SESLERE KARŞI SİSTEMATİK KAMPANYADAN VAZGEÇİLMELİ

BASIN Konseyi, Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasını eleştirerek şu açıklamayı yaptı: “Bilindiği üzere, çeşitli basın organları da sözkonusu kararın kapsamındadır. Bir adli soruşturma kapsamında başvurulan bu tedbir, sözkonusu basın organlarının yayın çizgisini değiştirmek veya habercilik faaliyetlerini önlemek için bir vesile olarak kötüye kullanılmamalıdır. Böyle bir durum ise, sansüre eşdeğerdir. Muhalif seslere karşı sistematik kampanya alışkanlığından bir an önce vazgeçilmesinbeklemekteyiz.” (DHA)

Haberin Devamı

ABD ELÇİLİĞİ: KAYGI VERİCİ

KOZA-İpek Grubu’na kayyum atanması kararının ardından ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, “ABD, evrensel birer hak olan basın ve ifade özgürlüğünün sağlıklı, demokratik toplumlar için vazgeçilmezliğine güçlü şekilde inanmaktadır. Vatandaşların erişebildiği bakış açılarının çeşitliliğinin özellikle de bir seçimden önce azalması, kaygı verici bir durumdur” denildi.

BAKMADAN GEÇME!