Köy okulu hırsızları 5 saatte yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Köy okulu hırsızları 5 saatte yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 11:20

ANTALYA'da köy okulunu soyan hırsızlar, 5 saatlik sıkı takip sonucu yakalandı. Çalınan malzemelere kavuşan minik öğrenciler, operasyonu gerçekleştiren Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı'na teşekkür etti.

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi Doyran Köyü'nde 6 derslikli, 63 öğrencisi bulunan Gökçam İlköğretim Okulu'na önceki gece hırsız girdi. Penceredeki demir korkulukları makasla keserek ana sınıfı ve birinci sınıflara giren hırsızlar, 10 bilgisayar kasası, 5 LCD monitör ve 2 projeksiyon cihazını alarak kaçtı. Sabah geldiğinde hırsızlık olayını öğrencilerden öğrenen okul müdürü Münevver Esen, Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek durumu bildirdi. 2 hırsız, jandarmanın 5 saatlik çalışması sonucu yakalanıp tutuklanırken, çalınan malzemeler okula iade edildi.

Okul Müdürü Esen, “Okula geldiğimde küçük öğrencilerim yanıma ağlayarak geldi. ‘Öğretmenim bilgisayarlarımızı çalmışlar’ dediklerinde şoke oldum. Burada 11 yıllık eğitimciyim ve çalınan eşyaları son 1.5 yılda ne zorluklarla elde ettiğimizi tahmin bile edemezsiniz. Öylesine sıkıntı çekerek temin ettiğimiz malzemelerin bir gecede kaybolması, bizleri perişan etti” dedi. Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı'na durumu bildirmeye gittiğinde oradaki komutanın kendisini dinledikten sonra okula geldiğini belirten Esen, şöyle dedi:

“Çok titiz çalıştılar. Ben jandarmanın çalışmasını görünce öğretmen arkadaşlarıma hırsızların 24 saat içinde mutlaka yakalanacağını söyledim. Ancak jandarma sevindirici haberi bize 5 saat sonra verdi. Nasıl sevindik anlatamam. Öğrencilerim haberi aldıktan sonra sınıflarında sevinç çığlıkları attı. Sonrasında ben, öğretmen arkadaşlarım ve okul aile birliği başkanımızla birlikte jandarmaya giderek teşekkür ettik. Tabi öğrencilerimizin de teşekkür mesajlarını ilettim.”

BAŞKA OKULU DA SOYMUŞ

Hırsızlık olayını gerçekleştiren H.T. (27) ile T.Y'nin (25) olay yerinden korsan bir taksi ile kaçtıkları ve şehir merkezinde bir evde saklandıkları belirtildi. Şüphelilerden H.T'nin, geçen Ağustosta Hasan Çavlı İlköğretim Okulu'nu da soyduğu ve bu nedenle 28 gün cezaevinde kaldığı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!