Kosova Savaşı'ndan kalan mayınlar can almaya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kosova Savaşından kalan mayınlar can almaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2011 19:18

KOSOVA Güvenlik Gücü (KKG-FSK) Kosova’daki mayınlarla ilgili 2011 yılının çalışma raporunu sundu. KKG-FSK, bu alanda 2012 yılındaki çalışmalarıyla ilgili planını da açıkladı.

Haberin Devamı

Açıklamada 2011 yılında mayınlardan 16 kişin öldüğü, 34 kişin ağır yaralandığı belirtildi. Kosova’da 1999 yılından bu yana kara mayınları ve patlamamış diğer mühimmat nedeniyle 114 kişinin hayatını kaybettiği, 448 kişinin yaralandığı hatırlatıldı. Kosova Güvenlik Gücü mayınlı arazilerinin temizlenmesi çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Kosova Güvenlik Gücüne bağlı mayın temizleme ekiplerinin şimdiye kadar 420 bin metre karelik alanda çalışma yaptığı, 990 adet makara mayını, bomba ve diğer patlayıcı madde bulduğunu açıklandı. Mayın temizleme ekiplerinin Prizren, Yakova, Suhareka, Dragaş ve Ştimle’de temizleme çalışmaları yürüttükleri bildirildi.

Kış mevsimi sebebiyle ara verilen çalışmaların gelecek yılın Mart ayında devam edeceği ifade edildi. Açıklamada 12 yıldan sonra bile Sırbistan’ın hala Kosova’daki mayınların yerleştirdiği yerleri gösteren haritayı göndermemesi kınanırken, Sırbistan’ın bu şekilde Kosovalıların hayatını tehlikeye sokarak insanlık suçu işlediği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!