KOSOVA’DA DÜN DÜŞEN BM UÇAĞI'NDAKİ YOLCU VE MÜRETTEBATIN CESETLERİ BULUNDU

Güncelleme Tarihi:

KOSOVA’DA DÜN DÜŞEN BM UÇAĞINDAKİ YOLCU VE MÜRETTEBATIN CESETLERİ BULUNDU
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

BM Kosova Barış Gücü (KFOR) Komutanı Klaus Reinhardt’ın sözcüsü Henning Philip, uçaktaki 24 kişinin cesetlerinin bulunduğunu ve Priştine Hastanesi’ne gönderildiğini söyledi.

KFOR Sözcüsü Wolf von der Osten de Reuters’e yaptığı açıklamada, Fransız ve İngiliz müfettişlerin, kısa süre içinde araştırma yapmak için enkazın bulunduğu bölgeye geleceklerini belirtti.

NATO Sözcüsü Peter Goethe, uçağın düşüş nedeninin bilinmediğini, ancak kara kutuların bulunduğunu bildirdi.

Bölgenin mayınlarla dolu olması yüzünden, bir mayın tarama ekibinin de enkazın bulunduğu bölgeye sevk edildiği belirtiliyor.

BM Dünya Gıda Programı tarafından kiralanan uçağın bir Fransız-İtalyan şirketine ait olduğu belirlendi.

Yolcu listesi henüz açıklanmadı, ancak İtalya’nın ANSA ajansı, uçaktakilerin 9’unun İtalyan olduğunu duyurdu. Uçakta iki İngiliz ve bir Kanadalı’nın bulunduğu da belirtiliyor.

İçinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarından 21 insani yardım görevlisi ile 3 kişilik mürettebatın bulunduğu uçak, Roma’dan Priştine’ye gidiyordu. Uçak, dün öğle saatlerinde radar ekranlarından kaybolmuş ve uçağın enkazı akşam saatlerinde Mitrovica’nın kuzeyindeki dağlık alanda bulunmuştu. Enkazın, Slakovce köyünün yakınında 1380 metre yüksekliğindeki bir dağın zirvesine yakın yerde olduğu belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!