Köşk’te ‘ayna olma’ eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Köşk’te ‘ayna olma’ eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 00:00

Gül’ün, “Siz bizim aynamızsınız. Oturup kalkmanız, yemeniz içmenizle dört dörtlük olmalısınız” sözü üzerine Köşk korumaları; öfke yönetimi, diksiyon, tarih ve diplomasi konularında eğitime alındı. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanı Çangal, amaçlarının ‘kaba koruma’ imajını silmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün korumaları öfke yönetiminden iletişim ve diksiyona, protokolden tarih ve diplomasiye kadar yoğun bir eğitime alındı. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanı Osman Çangal’ın başlattığı ve Çankaya Köşkü’nde bir ilki oluşturan bu çalışmada, tiyatro sanatçısı Çetin Azer Aras, 3 ay süreyle Köşk polisine “mesleki rol gelişimi” eğitimi verdi. Gül’ün yakın koruma ekibine yönelik bu eğitimde duyuların etkin kullanımı, fotografik hafıza, karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik doğaçlama becerilerinin geliştirilmesi dersleri de yer aldı. TRT Spikeri Nevin Agiç’in de 1.5 ay süreyle güzel konuşma ve diksiyon dersleri verdiği Köşk polisi, öfke yönetimi ve kontrolü, kaliteli iletişim ve yaşam ile gözlerle iletişim kurma eğitimi de aldı.

Haberin Devamı

Liderin Takım Çantası

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Suikastler Tarihi ve Terörizm”, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın “Yeni İletişim Çağında Bölgesel Dengeler ve Dış Politika”, Prof. Dr. Ali Saydam’ın “Algılama Yönetimi”, Prof. Dr. Bülent Çaplı’nın “Önyargılar ve İletişim”, Prof. Dr. Kenan Gürsoy’un “İnsan Hakları”, Prof. Dr. Sedat Laçiner’in “Terörle Mücadelede Yeni Yaklaşımlar” ve Prof. Dr. Üstün Dökmen’in de “Kaliteli İletişim ve Kaliteli Yaşam” konulu seminerler verdiği Köşk polisine, işadamı İshak Alaton “Lüzumlu Adamın Sırları”nı, Cem Kozlu da “Liderin Takım Çantası”nı anlattı. Kozlu, “Bir liderin takım çantası çok önemlidir. Hepimizin kendimize böyle bir takım çantası oluşturmamız gerekir. Çünkü iş hayatında başarı size lazım olan materyallerin tam olması ile sağlanabilir. Bir takım çantası muhakkak oluşturmalı ve hiç yanımızdan ayırmamalıyız. Bu çanta hayattaki zorluklar karşısında daha iyi ve doğru kararlar vermemizi sağlayacaktır” mesajını verdi.

İlham veren sözler

Koruma Daire Başkanı Osman Çangal, Hürriyet’e, “Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Kapıda bizi, misafirimizi karşılayan, her an yanımızda görünen korumalar bizim aynamız. O nedenle konuşmalarından davranışlarına, oturup kalkmalarından yemelerine içmelerine kadar her şeyleriyle dört dörtlük olmaları lazım. İşlerini profesyonel bir şekilde dikkatli ve iyi yapsınlar ama yaparken de nezaketi, kibarlığı bir kenara bırakmasınlar’ dedi. Bu çalışmanın ilhamını da bu sözler oluşturdu. Sloganımız da ‘nezaket ve dikkat’ oldu. Amacımız kaba koruma imajını silmek” dedi ve şunları söyledi: “Bunların yanında koruma hizmetlerine yönelik eğitimlerimizi de yoğun şekilde sürdürüyoruz. ABD’den İsrail’e, Avrupa’dan Orta ve Uzakdoğu’ya kadar bütün koruma sistemlerini inceledik. Sadece sistem değil, teknik ve eğitim cihazlarını da inceliyoruz. ABD ve İtalya’ya ekiplerimizi gönderip yerinde inceleme de yaptırdık. Personelimizin eğitimine yönelik MİT ve Özel Harekât ile de ortak çalışma yaptık. Personelimiz MİT’in Ankara’daki Çamlıdere tesislerinde 1.5 ay eğitim gördü. Yine Özel Harekât ile 1.5 ay çalıştık. Personelimizi ayrıca yurtdışına eğitime de gönderiyoruz.”                         


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!