Korucular sistemin kaldırılmasını istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Korucular sistemin kaldırılmasını istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2002 14:00

Batman'ın Sason İlçesi'ndeki Köy Korucuları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Korucu Mehmet Şahfi Çelik, korucuların teröre karşı yaptıkları mücadele nedeniyle, eğitimden, hayvancılıktan ve yerleşim yerlerinden mahrum olduklarını belirterek ''Teröre karşı bu kadar mücadele vermiş bir kesim olarak koruculuk sisteminin kaldırılmasını istemiyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

Çelik, koruculuk sisteminin kaldırılması söylentilerinin kendilerini rahatsız ettiğini ifade etti. Her ayın 20 gününü yol emniyeti ve operasyonlarda geçirdiklerini ve kendilerinin ortada bırakılacaklarını sanmadıklarını belirten Çelik, geçen yıl kurdukları derneğe 1400 geçiçi köy korucusu ile 276 gönüllü korucunun üye olduğunu bildirdi. Çelik, şöyle konuştu: 

''Sasonlu korucular, terör nedeniyle Türkiye'nin en mağdur olan kesimidir. Elimizden silahlarımız alınırsa ne yaparız? Zaten Sason'daki korucuların yapabilecekleri bir iş yok. Daha önce (Hayvancılık yapalım) dedik, çocuklarımız öldürüldü. O nedenle hayvancılığı da bırakmak zorunda kaldık. Bunları yetkililerimiz de biliyor. Teröre karşı bu kadar mücadele vermiş bir kesim olarak koruculuk sisteminin kaldırılmasını istemiyoruz.''

Çelik, devletin yanında yer aldıklarını, terör örgütü ve dış mihraklara karşı Türkiye Cumhuriyeti'ni koruduklarını ve korumaya devam edeceklerini ifade ederek, devletten, yaptıkları mücadeleyi göz önüne alarak koruculuk sistemiyle ilgili karar vermesini beklediklerini bildirdi.

Korucuların açıkta bırakılmamasını isteyen Çelik, ''Muhakkak bir çözüm bulunması lazım. Bölgemizde görev yapan korucular, kendilerine ayda ödenen 160 milyon lira için devletinin yanında bulunmadı. Ülkesine sevgibağı olmayan bir kişi, 160 milyon lira için bu görevi yapmaz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!