Korsan yazılımda artış

Güncelleme Tarihi:

Korsan yazılımda artış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2002 10:46

ABD'de yapılan yeni bir araştırmaya göre, korsan yazılım kullanımı dünya genelinde yüzde 3 oranında arttı. Aralarında Microsoft, Apple ve Adobe gibi şirketlerin de bulunduğu The Business Software Alliance (İş Yazılım Birliği) tarafından yapılan araştırma, iş dünyasında kullanılan yazılımların yüzde 40'ının korsan olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Nando Times adlı sitede yayınlanan habere göre, bu düzeyde bir artış en son altı yıl önce tespit edilmişti. Korsan yazılım en çok Vietnam, Çin, Hindistan gibi kişisel bilgisayar kullanımında patlama yaşanan ülkelerde görülüyor.

Vietnam yüzde 94'lük oranla korsan yazılım kullanan ülkeler listesinin en başında geliyor. Rusya, Ukrayna gibi Sovyetler Birliği'nin eski üyeleri de korsan yazılım konusunda üst sıralarda yer alıyor.

ABD'de korsan yazılın kullanma oranının yüzde 25 olduğu belirtilen haberde, 2000 yılında yüzde 37 olan dünya genelindeki korsan yazılım oranının  2001'de yüzde 40'a çıktığı, bunun da şirketlere 11 milyar dolarlık bir zarar verdiği ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!