Koronavirüs test sonucu nasıl öğrenilir? e-Nabız Covid 19 test sonucu sorgulama ekranı ve detaylar

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüs test sonucu nasıl öğrenilir e-Nabız Covid 19 test sonucu sorgulama ekranı ve detaylar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2020 17:56

Koronavirüs test sonucu, Sağlık Bakanlığı e Nabız sistemi üzerinden online olarak kolaylıkla bilgi alınabiliyor. Hissettikleri belirtilerin ardından test yaptıran vatandaşlar sonuçların ne kadar zamanda öğrenilebileceğini merak ediyorlar.Covid-19 semptomu göstererek hastanelere müracaat eden ve test yaptıran vatandaşlar, sağlık merkezlerine gitmeye gerek kalmadan, e Nabız sistemi üzerinden corona virüs test sonucunu öğrenebiliyorlar. Yurtdışına gidecek olan vatandaşlar test sonuç raporlarını yabancı dillerde de alabiliyor. İşte, e Nabız koronavirüs test sonucu sorgulama ekranı.

Haberin Devamı

Covid 19 test sonucu ekranı, Türkiye'nin koronavirüs gündeminde yer almaya devam ediyor. Hastanelerde ücretsiz olarak uygulanan koronavirüs testi, burundan sürüntü alınarak uygulanıyor. PCR testi olarak da geçen corona virüs testi sıvı örnekleri laboratuvara gönderilerek test ediliyor. Yapılan inceleme neticesinde korona virüs test sonucu ortalama olarak 1-3 gün içerisinde e nabız sistemine yükleniyor. Aile hekimleri pozitif çıkan vakaların geçmişe yönelik tahlil, rapor ve kullandıkları ilaçları da sistem üzerinden görüntülüyor.

KORONAVİRÜS TEST SONUCU NE ZAMAN ÇIKAR?

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan koronavirüs test sonuçları 1-3 gün içerisinde e nabız sistemi üzerinden açıklanıyor.
Test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla birlikte ,TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığı'nın e nabız uygulaması ile sonuçlar görüntüleniyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığından yapılan bilgilendirmede, "Koronavirüs testi yaptırmış vatandaşlarımız test sonuçlarına e Nabız uygulamasından ulaşabilir" ifadesine yer verildi.

Koronavirüs test sonucu nasıl öğrenilir e-Nabız Covid 19 test sonucu sorgulama ekranı ve detaylar

E NABIZ CORONA VİRÜS TEST SONUCU NASIL SORGULANIR?

PCR ( Covid 19 ) test sonucunuzu almak için artık sağlık tesislerine gitmek zorunda değilsiniz. Test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla birlikte ,TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığımızın E-Nabız sisteminden alabilirsiniz.

Resimlerde de tarif edildiği üzere yapmanız gereken ;

1- Google Arama Motoruna E Nabız yazıp aratmak.

2- Açılan Sayfada En başta yer alan E- Nabız TC Sağlık Bakanlığı yazan yere tıklamak.

3 - Açılan E Nabız Sisteminde Covit 19 Test Sonuçlarını tıklamak.

4- Açılan sayfaya TC/Pasaport ve Barkod Numarasını girerek sonuçlara ulaşmak.

E NABIZ CORONA VİRÜS TEST SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

E NABIZ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız’a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir.

Haberin Devamı

E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda sistem sizi otomatik olarak e-Nabız uygulaması sayfasına yönlendirecektir.

112 Acil Servisi E-Nabız’da

E-nabız sistemi ile birlikte acil sağlık sorunlarında hemen ambulansa haber verebilir, bulunduğunuz konumu anında paylaşabilir böylece zaman kayıplarını engelleyebilirsiniz. Bu sistemi yalnızca kendiniz için değil etrafınızdaki herhangi biri içinde kullanabilirsiniz.

Test sonuçlarına 3 dilde erişiliyor

Vatandaşlar, tahlil sonuçlarına ve kronik hastalık raporlarına e-Nabız üzerinden erişebiliyor. Yurtdışına gidecek olan vatandaşlar test sonuç raporlarını Türkçe, İngilizce ya da Almanca olarak indirebiliyorlar.

Haberin Devamı

Ayrıca, hastanelerde Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilaçlar hakkında veri bütünlüğünün sağlanabilmesi, tedavi protokollerine yön verecek uygun bir veri havuzunun oluşturulabilmesi amacıyla "e-Nabız Reçetem Sistemi" hayata geçirildi.

Hastaların ve temaslı personelin kullanacağı Kovid-19 ilaçları için reçete düzenlenmesi ve bu reçetelerin hastane eczanelerinden (veya hastane içerisinde gerekli önlemlerin alındığı özel bir bölümden) karşılanması için kurulan sistem ve Halk Sağlığı Yönetim Sistemi ile entegre edildi.

 

BAKMADAN GEÇME!