Korkutan görüntü

Güncelleme Tarihi:

Korkutan görüntü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2018 11:05

Hatay'ın Samandağ ilçesinden geçerek Akdeniz'e dökülen Asi Nehri'nde balık ölümleri görülmeye başlandı. Balıkların zehirlendikleri için telef olduklarını iddia eden amatör balıkçılardan Remzi Şap, ''Yazık, günah'' diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Hatay’ın Samandağ İlçesi Meydanköy kıyılarında on binlerce ’kefal’ cinsi balık, kıyıya ulaşamadan telef oldu. Tekebaşı Mahallesi'ndeki tatlı su ile deniz suyunun buluştuğu Meydan köyü mevkisinde çok sayıda ölü balık olduğunu fark eden balıkçılar, durumu yetkililere bildirdi.

Bunun üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ölü balıklar ile sudan numune alarak inceleme başlattı.

''BAKTIK SANDALIM BALIK DOLU''

Balıkların zehirlendikleri için telef olduklarını iddia eden amatör balıkçılardan Remzi Şap, "Bir sandalımız var çektik buraya, bazen oltaya gidiyoruz. Biraz su alıyor diye tamirini yapıyorduk. Sabah geldim annemleri gezdirmek için, baktık sandalım balık dolu. Bir baktık su yüzünde sanki nehirde bir çiçek açmış. Su yüzünde bütün balıklar ölmüş. Bir tarafta sanki kar yağmış Tekebaşı sahilinde. Biriken fabrika artıkları... Hepsini biriktirdiler, biriktirdiler ondan sonra birden bırakıp burayı zehirlediler. Yani resmen zehirleme. Büyükşehiri, Antakya Belediyesi’ni, Samandağ Belediyesi’ni duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yani suçlamıyorum ama işte bir nevi zehirlediler balıklarımızı. Yazık oldu. Telef oldular, yazık, günah" dedi.

Haberin Devamı

''İLK DEFA ŞAHİT OLUYORUZ''

İlk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Meydanköy sahilinde balıkçılık yapan Gani Bektaş, "Yaklaşık 15 yıldır amatörce balık avlıyoruz. Ve ilk defa bu balıkların ölümüne şahit oluyoruz. Gerçi, yılda bir iki defa oluyordu da ama bu yıl daha fazla ölüm gerçekleşti. Büyük ihtimalle aniden bırakılan suların yükselmesiyle bu balıklar ölüyor. Ve tek gerçek bu balıkların çift suda yaşaması. Hem tatlı suda yaşayabiliyorlar hemde tuzlu suda yaşayabiliyorlar. Ve bu balıklar denize ulaşmadığı için, kirli sudan öldüğünü düşünüyoruz" açıklamalarında bulundu.

Bölgede balık avlayan balıkçılar, sandallarını temizlemeye çalışırken ölü balıkların sandallarına girmesiyle zor anlar yaşadılar. Balıkçılar sandallarını nehir içerisinde yan tutarak içeride bulunan ölü balıkları nehre dökmeye çalıştılar.

Kıyıya vuran ve Asi Nehri kenarlarında biriken ölü balıklar, Meydanköy sahilinde kötü koku yaymaya devam ediyor.

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE NE OLDU?

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!