Korkutan dosyalar

Güncelleme Tarihi:

Korkutan dosyalar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

RP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in ‘‘Tayyip Erdoğan'la beni de görevden alacaklar’’ diye yakınmasının sırrı çözüldü. Gökçek'i, Ankara Valiliği'nin İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği 52 dosya korkutuyor. Valilik ayrıca, toplam malvarlığı 250 trilyon lirayı bulan 14 belediye şirketiyle ilgili iddiaları içeren dosyaları da Sanayi ve Ticaret Bakanlığına gönderdi.

RP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kaderini, İçişleri Bakanlığı Mülkiye müfettişlerinin yürüttüğü çok sayıda inceleme ve soruşturmanın sonucu belirleyecek. İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu gerekli görürse, inceleme ve soruşturmaların selameti açısından Gökçek'i ‘geçici olarak’ görevden alabilecek. Sadece Ankara Valiliği, İçişleri Bakanlığı'na Gökçek'le ilgili 52 dosya gönderdi. Valilik, İçişleri Bakanlığı'nın yanısıra, Gökçek'in Muradiye Vakfı'na verdiği ihalelerle ilgili olan dosyaları Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, toplam malvarlığı 250 trilyonu bulan 14 belediye şirketi ile ilgili iddiaları içeren dosyaları da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderdi.

Ankara Valiliği tarafından hazırlanan dosyaların Batı Çalışma Grubu kanalıyla Milli Güvenlik Kurulu'na da ulaştığı ve Refahyol döneminde kurulun bir toplantısında gündeme geldiği öğrenildi. 52 dosya arasında Gökçek açısından en kritik olanlar şunlar:

RP Genel Sekreteri Oğuzhan Asiltürk'ün yeğeninin ANTAD adlı şirketine verilen ihaleler.

Asiltürk'ün yeğeninin kurucusu olduğu Asyamaç Konut Yapı Kooperatifi'ne Batıkent'te arsa verilmesi.

RP Milletvekili ve Sıvas eski Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun damadına ait Poyraz adlı şirkete yasaya aykırı olarak Kocatepe Cami yanındaki otopark ihalesinin verilmesi.

Milletvekilliği düşen eski RP'li İbrahim Halil Çelik'in akrabalarına EGO'dan ihale verilmesi.

Milletvekilliği düşen eski RP'li Şevki Yılmaz'ın akrabasına Çevre Düzenleme Daire Başkanlığı'ndan ihale verilmesi.

RP Milletvekili Mehmet Altınsoy'un yeğeninin şirketine Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Ankara Su ve Kanalisazyon İdaresi'nden (ASKİ) ihale verilmesi.

Portakal Çiçeği Vadisi'nde hayali park ihalesi.

Sayıştay denetçilerinin kurduğu Beldes Konut Yapı Kooperatifi'ne yasaya aykırı arsa verilmesi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan izin alınmaksızın meslek kursu açılması ve geçersiz diploma dağıtılması.

Muradiye Vakfı şirketleri Muraş, Kevser, Tayfur Proje, Furkan, Alfagas ve Feza Teknik'e iş verilmesi.

CHP'li belediyelere yasada yer almasına rağmen asfalt verilmemesi.

Kuran Kursları ve tarikat yurtlarına yasadışı malzeme yardımı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!