Korkut Eken’den BDP’li Buldan’a: S... git

Güncelleme Tarihi:

Korkut Eken’den BDP’li Buldan’a: S... git
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2014 16:02

1993 yılında faili mechul cinayete kurban giden Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın’ın ölümü ile ilgili davada sanıklardan eski Mit'çi emekli Yarbay Korkut Eken’in BDP milletvekili Pervin Buldan’a yönelik sözleri damga vurdu.

Haberin Devamı

Müştekil avukatlarının savunması sırasında çıkan katil tartışması esnasında Buldan’ın “katil değil misinin” sorusuna sanık sanalyesinde oturan Korkut Eken dönerek, "s... git" ifadesini kullandı.

Macit Baskın’ın ölümü ile ilgili davanın 2. duruşması Ankara 13. Ağır ceza mahkelmesinde görülmeye başlandı. Duruşmaya sanıklardan Korkut Eken’in açıklamaları damga vurdu. Müşteki avukatlardan Engin Gökoğlu’nun savunması sırasında sanıklara “katil” diye seslenmesi ile duruşma salonu karıştı. Bu sırada sanık sandalyesinde bulunan Korkut Eken ve avukat Gökoğlu'na kafa sallayarak “katil diyemezsiniz” dedi.

Tartışmaya katılan izleyiciler arasında yer alan BDP milletvekili Pervin Buldan da sanıklara yönelik “katil değil misiniz?” sorusunu yöneltti. Bu sırada sanık sandalyesinde bulunan Korkut Eken izleyici sırasında bulunan Buldan’a dönerek “senin kocan PKK’lı s... git” ifadesini kullandı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine Mahkeme Başkanı, sanıklara "Söz verilmediği takdirde konuşmayın" uyarısı yaptı. Duruşma hala sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!