Körfezde çevre tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Körfezde çevre tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2012 20:12

KOCAELİ’nin Körfez İlçesi’nde kurulu Evyapport Limanı’nda olası bir bir deniz kirliliği halinde alınacak önlemler ve en kısa sürede müdahale edebilmek amacıyla çevre tatbikatı yapıldı.

Haberin Devamı

Senaryo gereği rıhtıma yanaşan bir geminin yakıt tankı delinerek denize döküldü. Kısa süre içersinde yakıtın döküldüğü bölümün çevresine bariyer çekilerek yakıtın dağılması önlendi.

Dünyanın bir çok ülkesine ve bölgedeki sanayi kuruluşlarına hizmet veren 240 bin metrekare alan üzerinde konteyner terminali, tank terminali ve araç terminali alanlarında faliyet gösteren Evyapport Limanı’nda 5312 sayılı kanun kapsamında kıyı tesislerinin yılda 2 defa yapmak zorunda olduğu tatbikatlardan ilkini gerçekleştirdi. Evyapport Limanı’nda üst düzey yöneticileri ve yaklaşık 50 kişinin katıldığı tatbikatta senaryo gereği limana yanaşan bir geminin yakıt tankı delindi. Tanktaki yakıt denize döküldü. Denize bariyerler kurularak yakıtın dağılması önlendi. Ardından emici pedler ve pompalar yardımıyla dökülen yakıtın temizleme çalışması yapıldı. Yine senaryo gereği gemide yangın çıktı. Söndürme çalışmasına katılan iki kişi yaralanarak denize düştü. Yaralılar kıyıya çıkartılarak ilk müdaheleleri yapıldı.

Evyapport Limanı’nda olası deniz kirlenmelerine müdahele konusunda hazırlıklı olduklarını söyleyen Evyapport Kamusal İlişkiler Müdürü Şevki Mete, "Limanda çalışanlarımızın olabilecek deniz kazaları ve kirlenmelerine karşı teorik eğitim aldılar. Daha sonra da prakit olarak yapılacak müdahele hakkında bilgi sahibi olmak ve yasal sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla deniz kirliliğine hazırlıklı olmak ve müdahele etmek tatbikat yapıldı. Başarılı bir şekilde tatbikatımızı gerçekleştirdik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!