Kopyacılar BYLOCK'çu

Güncelleme Tarihi:

Kopyacılar BYLOCKçu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 22:16

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 2010 KPSS’de kopya çekildiği iddiasıyla 15 ilde 37 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 17’si gözaltına alındı. Şüphelilerden 16’sında, FETÖ üyelerinin haberleşmek için kullandığı ByLock programı tespit edildi.

Haberin Devamı

2010 KPSS’de kopya çekilmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturmasında aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 37 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. EGM Kaçakçılık ve Organize Daire Başkanlığı (KOM), 15 ilde 50’ye yakın adrese operasyon düzenlendi. 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarının yurtdışına çıktıkları öğrenildi.

İMAMLARLA BAĞLANTILI
Gözaltına alınan 17 kişiden 16’sının FETÖ üyelerinin kendi aralarında haberleştiği ByLock programını kullandığı tespit edildi. 30 şüphelinin ise FETÖ imamlarıyla bağlantısı bulunduğu, cemaatin himmet toplantılarına katıldıkları, para yardımı yaptıkları ve cemaate para transferlerinde aktif rol oynadıkları öne sürülüyor. Şüphelilerin bazılarının ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in çağrısı üzerine Bank Asya’ya para yatırdıkları da öğrenildi. KPSS soruşturmasıyla ilgili geçen ay yapılan operasyonda aralarında Fetullah Gülen’in yeğeni ile FETÖ’nün askeri imamı ve darbenin kilit ismi Adil Öksüz’ün akrabasının da bulunduğu 22 şüpheli tutuklanmıştı.

ISPARTA GÖZALTINI REDDETTİ
ISPARTA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ üyesi şüpheliyle ilgili arama ve gözaltı talebini reddetttiği, bu nedenle Isparta’da şüpheliyle ilgili işlem yapılamadığı da bildirildi. Söz konusu şüphelinin FETÖ’nün eğitim imamlarından olduğu ileri sürülürken, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izin vermemesi de rapor haline getirilerek ilgili yerlere sunuldu.

YAZILIMCISI DA GÖZALTINDA
İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen ‘15 Temmuz darbe teşebbüsü’ soruşturması kapsamında, örgüt üyeleri arasında kriptolu yazışma yapma olanağı sağlayan ByLock isimli mesajlaşma programının yazılımcılarının arasında yer aldığı belirtilen öğretim görevlisi İ. T. gözaltına alındı. İ.T.’nin soruşturmada  bir şüphelinin ifadesi doğrultusunda geçen hafta gözaltına alındığı öğrenildi. ByLock programınıh yazılımcıları arasında yer aldığı belirtilen İ.T.’nin TÜBİTAK’ta 7 yıl çalıştığı ifade edildi. / Ayşegül USTA / İSTANBUL

O DA BYLOCK'ÇUYMUŞ
BYLOCK kullanıcıları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kategorilere ayrıldı. Uygulamayı aktif kullananlar kırmızı,  nadir kullananlar ya da kullanmadan silenler sarı listede yer aldı. Tahşiye örgütüne kumpas davası sanıklarından eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürleri Erol Demirhan, Kazım Aksoy ve Ömer Köse’nin arasında bulunduğu 20 sanığın da ByLock kullandığı tespit edildi. Darbe soruşturmasına dahil edilen üst düzey askerlerin telefonlarında ByLock’a rastlanmadığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!