Kopya insan 8 haftalık

Güncelleme Tarihi:

Kopya insan 8 haftalık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2002 01:43

Çılgın İtalyan doktor Severino Antinori, adı gizli bir ülkede insan klonlandığını iddia etti ve klonlama programında yer alan bir kadının 8 haftalık hamile olduğunu açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki bir bilimsel toplantıdan dönerken konuşan Severino Antinori ‘‘Kopyalama projemiz oldukça ileri bir düzeye ulaştı. Bir kadın sekiz haftalık hamile’’ dedi. Kadının kimliğini ve milliyetini açıklamayan Antinori, birçok ülkede yasak olan uygulamayı nerede yaptığını söylemedi. Antinori, proje çerçevesinde 5 bin kadının yer aldığını belirtti.

Nasıl klonluyor

Antinori, insan klonlama projesini Rum kökenli ABD'li doktor Panos Zavos ile yürütüyor. Proje, canlı bir hücre çekirdeğinden alınan DNA'nın bir insan embriyonu yaratmak için kadın yumurtalığına aşılanmasını içeriyor. Embriyon daha sonra rahime aktarılıyor. Klonlamanın farklı canlı türlerinde farklı sonuçlar verdiğini de ifade eden Antinori, bu alanda bilimin sürekli ilerleme kaydettigini de söyledi.

Deformasyon riski

Birçok bilim adamı, insan klonlamanın deformasyon ve hastalıklı bebek üretimiyle sonuçlanacağını belirtiyor. Deformasyon riskini azalttıklarını iddia eden Antinori, terapi amaçlı klonlamanın çeşitli hastalıkların çaresi olacağını da savundu. Washington ziyaretinde ‘‘Türk klonlamak istiyorum’’ diyen Antinori, ABD'de klonlamaya 5 yıl moratoryum getirilmesini insan hakları ihlali olarak niteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!