Konya'da İsrail karşıtı protesto

Güncelleme Tarihi:

Konyada İsrail karşıtı protesto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2006 21:29

KONYA’da Mazlum-Der tarafından düzenlenen ‘Filistin Halkıyla Dayanışma Mitingi’ne, kadın ve çocukların da içinde bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

ABD karşıtı sloganların atıldığı mitingte, İsrail bayrağı ayaklar altında ezilerek parçalandı. Kadın ve erkekler ayrı yerlerde bulunduğu mitingde Filistin bayrakları açıldı.
Atatürk Kız Lisesi önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişilik grup, tekbir getirip protesto sloganları attı. Kadınların erkeklerden ayrı bir bölümde bulunduğu mitingde, ‘Filistin canımız, feda olsun kanımız’, ‘Lanetli kavim savaşa hayır’, ‘Oluk oluk kan aksa, özgür kalacak Mescid-i Aksa’ yazılı dövizler açıldı. Aralarında çocukların da bulunduğu topluluk sık sık tekbir getirip ‘Hamas’a selam direnişe devam’, ‘Mazlumların kanı zalimleri boğacak’, ‘Muhammed’in ordusu, zalimlerin korkusu’, ‘Siyonist köpekler hesap verecek’ sloganları attı. Mitingde kadınlar ayrı erkekler ise ayrı bir yerde dev Filistin bayrağı açtı. kuran okunmasının ardından Mazlum-Der üyeleri tarafından miting alanına getirilen İsrail bayrağı, aralarında çocukların da bulunduğu bir grup tarfından ayaklar altında parçalandı.
Mitinge katılan gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, tüm İslam alemini İsrail’i protestoya çağırırken, “Günahsız insanlar, siviller, kadınlar ve çocuklar canice öldürülüyor. Birileri buna dur demeyecek mi? Bu zulüm daha ne kadar sürecek? Olanlara dünya daha ne kadar seyirci kalacak?” dedi.
Mitinge katılan bir grup, omuzlarına aldıkları ve ölü bir Filistin askerini temsil eden genci miting alanında gezdirdi. Mitinge katılanlar bu sırada İsrail’i yuhaladı. Grup toplu olarak dua ettikten sonra olaysız dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!