Konuşamadılar

Güncelleme Tarihi:

Konuşamadılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 23:17

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün Boğaziçi Yönetim ve Liderlik Zirvesi’nde yapacağı konuşmanın iptal edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Böke, Hürriyet’e “Rektörlükçe toplantıya katılmamamın daha doğru olduğu belirtilmiş. O nedenle buluşamıyoruz” dedi. Boğaziçi Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise kulübün onay aldığı programda Böke’nin adının olmadığı ve sonradan eklendiği belirtildi.

Ayrıca rektörlükçe 17 Nisan’a kadar siyasi parti kimliği olan kişilerin etkinliklere davet edilmemesi yönünde karar alındığı ifade edildi. Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka da Bilgi Üniversitesi’ndeki ‘Kadın Şiddetine Hayır’ konferansıyla ilgili “Bilgi Üniversitesi’nde gençlerle buluşmamızı engellemek istediler. Rektör beni aradı; çok baskı altındayım deyip özür diledi” diye tweet attı. Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan ise “İzin alınmamış bir etkinliğin iptal edilmesi söz konusu değil. Aylin Hanım’ın geleceği belirtilmemiş. Geleceğini Twitter’dan öğreniyoruz. Bir milletvekili konuşma yapacaksa güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. İzin alınmadığı için bunlar yapılmadı. Aylin Hanım yanlış bilgilendirilmiş. Hiçbir biçimde ‘baskı altındayız’ ifadesini kullanmadım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!