Kontenjanlar Baykal'ı bunalttı

Güncelleme Tarihi:

Kontenjanlar Baykalı bunalttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, milletvekili adayı olmak için kendisine yapılan kontenjan taleplerinden bunaldı. Baykal, DSP'den CHP'ye geçen milletvekillerinden bazılarıyla, dışardan ilk kez politikaya girecekleri kontenjan adayı yapmak isterken, bazı parti yöneticileri de kontenjan istedi. Genel Sekreter Yardımcısı Eşref Erdem Ankara'dan, Birgen Keleş ise İzmir'den kontenjan adaylığı talep etti. MYK Üyesi Mustafa Kul'un da son anda önseçime girmekten vazgeçip, İstanbul kontenjan adaylığı istediği bildirildi. Daha önce kontenjandan seçilen MYK Üyesi Atila Sav ile Tunceli Milletvekili Orhan Veli Yıldırım yeniden aday olmuyor. Sav'ın seçimden sonra başka bir parti görevine getirileceği belirtildi. Yıldırım'ın ise Tunceli'deki aşiretinden başka bir isim aday olduğu için çekildiği kaydedildi. MYK üyelerinden DSP kökenli Bülent Tanla ve Cevdet Selvi de kontenjandan aday olacak. Baykal'ın İstanbul'un 3 seçim bölgesinde 2'şer, Ankara ve İzmir'in 2 bölgesinde 2'şer, Hatay ve İçel'de ise 1'er olmak üzere toplam 16 kontenjan kullanması bekleniyor. Bunun içinse 30 başvuru yapıldı. Kontenjan kullanılacak seçim çevreleri MYK'nın bugün yapacağı toplantıda belirlenecek ve PM'nin yarın yapacağı toplantıda kesinlik kazanacak. CHP yönetimindeki adaylık tablosu şöyle:

Aday olmak için önseçime giren MYK Üyeleri: Deniz Baykal, Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu, Onur Kumbaracıbaşı, Yılmaz Ateş, Sinan Yerlikaya, Ahmet Küçük, Fatih Atay, Fuat Çay, Haydar Oymak, Hasan Akyol.

Baykal'dan kontenjan isteyen MYK üyeleri: Eşref Erdem, Birgen Keleş, Cevdet Selvi, Bülent Tanla, Mustafa Kul.

Merkez yoklamasıyla aday olacak MYK Üyeleri: Adnan Keskin'in ili Denizli'de yeterli başvuru yapılmadığı için önseçimden merkez yoklamasına dönüldü. İsmet Atalay Ardahan'dan merkez yoklamasıyla aday olacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!