Komutanlara beddua

Güncelleme Tarihi:

Komutanlara beddua
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP'liler, eylem literatürüne ‘beddua’yı da soktu. Kayseri'de dün sabah namazından sonra kadınlı erkekli eylemcileri etrafına toplayan RP'li İl Genel Meclis üyesi Kasım Okut, yönetici ve rütbelileri hedef göstererek, ‘‘Zalimleri helak eyle ya Rabbi’’ diye beddua etti.

Kayseri'de 9 haftadır süren beddua eyleminde, bu kez hükümetle birlikte ordu komutanlarına da ‘Rütbeliler’ denilerek beddua edildi. Dün sabah saat 04.00'ten itibaren Hunat Camii'ne gelen kadınlı erkekli yaklaşık bin kişi, namaz bitiminde cami içinde kalarak eylem yaptı.

RP'li Kayseri İl Genel Meclisi Üyesi Kasım Okut, beddua öncesi eylemcilere, ‘‘Dünyada sadece Kudüs'te, İsrail'de camiler polis ve asker kuşatması altındadır. Bir de Doğu Türkistan'da, Çin'de Budist Çin kafirleri tarafından iman eden kardeşlerimizin camileri kuşatma altındadır’’ dedi. Okut, bu sözlerinin ardından eylemcilere yaklaşık 15 dakika zikir yaptırdı.

Zikrin ardından bedduaya geçen Okut, şöyle dedi:

‘‘Devlet yetkililerini uyarıyoruz. Gelin ateşle oynamayın. Ülkenin binbir çeşit sorunu varken, iç ve dış düşmanlar varken, milletin diniyle, imanıyla, inancıyla meşgul olmayın. Siz dinsiz olabilirsiniz. Siz Müslüman olmayabilirsiniz. İslam düşmanı olabilirsiniz. Ama, sizi o makama getiren, aybaşında maaşınızı veren halktır. Omuzunuzdaki o rütbeler de millete aittir. Bizi idare eden devlet adamlarını millet için hayırlı işler yapmaya muvaffak eyle. İçlerinde din düşmanları, Kuran düşmanları varsa helak eyle ya Rabbim. Sınavı kazandıkları halde başı örtülü yavrularımızı üniversitelerin kapısından sokmayan zalimleri helak eyle ya Rabbi.’’

Emniyet Müdür Vekili Bekir Tanrıkulu, RP'li Okut'un yaptırdığı bedduanın, polis tarafından çekilen video kasetini ve kasetin çözümünü Cumhuriyet Savcılığı'na vereceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!