Komünistlerin parti kavgası

Güncelleme Tarihi:

Komünistlerin parti kavgası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 00:57

TÜRKİYE Komünist Partisi’nin (TKP) üç yıl önce bölünmesinin ardından amblem ve isim nedeniyle mahkemelik olan Komünist Parti (KP) ve Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) üyeleri arasında kavga çıktı.

Haberin Devamı

Ankara’da Kızılay Karanfil sokakta bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünde önceki akşam karşılaşan KP ve HTKP üyeleri birbirine girdi. İki parti üyelerinin birbirlerine taş attığı kavgada bıçak da kullanıldı.

Kavgada iki gruptan 15 kişi yaralandı. Olay sırasında Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin bulunduğu binanın giriş katındaki kafenin camları kırıldı. Kavga üzerine olay yerine polis ekipleri ile ambulanslar sevk edildi. Yaralılar hastanelere götürüldü. 

NEDEN?
2014 yılında bölünen ve eşit bir delege çoğunluğuna ulaşan iki grup, aralarında protokol imzalayıp TKP’yi tarafsız heyete bıraktı. Gruplardan biri Komünist Parti’yi (KP), diğeri Halkın Türkiye Komünist Partisi’ni (HTKP) kurdu. Ancak KP’liler Ocak 2017’de kongreyle partinin yönetimini alınca diğer grup da TKP’nin adı ve amblemini kullanmaya başladı. TKP yönetimi HTKP’yi Yargıtay’a şikâyet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!