Komşu sayesinde 11'inci olduk

Güncelleme Tarihi:

Komşu sayesinde 11inci olduk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2001 00:00


Ünsal TURAN/KOPENHAG
Haberin Devamı

Estonya'nın ilk kez kazandığı Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye, Yunanistan'dan aldığı 10 puanla 11'inci sırada yer aldı ve bu sayede gelecek yıl da yarışmaya katılma hakkı elde etti.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da önceki gece yapılan 46'ncı Eurovision Şarkı Yarışması'nda Estonya, Tanel Padar ve Dave Benton'un seslendirdiği ‘‘Everbody’’ adlı parçayla birinci oldu. Türkiye ise Sedat Yüce'nin seslendirdiği, sözlerini Nurdan Günel'in yazdığı ‘‘Sevgiliye Son’’ adlı parçayla 23 ülke arasında 11'inci sırada yer aldı. Bu sonuçla Türkiye, gelecek yıl yapılacak yarışmaya katılma hakkı elde etti. Bir ara sondan 6'ncı duruma kadar düşen ve elenmeklye karşı karşıya kalan Türkiye, Yunanistan'ın verdiği 10 puanla toplam 41 puana ulaştı ve son anda ilk 15 arasına girdi. Yarışma kurallarına göre ilk 15'e giremeyen 8 ülke gelecek yıl yarışmaya katılmayacak. Yarışmada Yunanistan ‘‘Antique’’ adlı ikilinin seslendirdiği ‘‘Senin İçin Ölürüm’’ adlı parçayla üçüncülüğü kazandı.

KİM KAÇ PUAN VERDİ

Türkiye'ye Hollanda 3, Hırvatistan 7, Fransa 7, Almanya 7, Malta 4, Yunanistan 10, Danimarka 3 puan verdi. Türk jürisi ise Fransa'ya 1, Malta'ya 2, Almanya'ya 3, Danimarka'ya 4, Yunanistan'a 5, İspanya'ya 6, İsrail'e 7, İsveç'e 8, Hırvatistan'a 10 ve Estonya'ya 12 puan verdi. 1955 yılında yapılan ilk Eurovision Müzik Yarışması'nı kazanan İsviçreli Lys Asia, ‘‘Sevgiliye Son’’ adlı şarkının beyinlerde kalabilecek, herkesin söyleyebileceği bir parça olduğunu söyledi. Yarışmayı Estonya adına kazanan Tanel Padar ve Dave Benton ikilisi de Türkiye'nin daha iyi puan almasını beklediklerini belirterek, dünyanın en tanınmış grubu olmak istediklerini söylediler.

HARİTA HATASI

Bu arada Eurovision Yarışması'nın son provalarında ekrana gelen haritada Türkiye'nin Trakya Bölgesi Yunanistan sınırları içinde gösterildi. TRT ekibinin durumu fark edip Danimarka Televizyonu yetkililerine uyarıda bulunması üzerine hata düzeltildi ve yarışma akşamı Trakya, tekrar Türkiye sınırları içerisinde gösterildi. Danimarka Televizyonu yetkilileri, Nazif Arda başkanlığındaki TRT ekibine, hatanın ekrandaki ışıklandırmadan kaynaklandığını söyleyerek özür dilediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!