Komisyon'da 4+4+4 kavgası

Güncelleme Tarihi:

Komisyonda 4+4+4 kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 12:40

4+4+4 teklifini görüşen Milli Eğitim Komisyonu'nda kavga çıktı. Hakan Şükür'ün danışmanı, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'a yumruk attı. Komisyona 2 saat ara verildi. Komisyona basın ve milletvekilleri dışında kimse alınmayacak.

Haberin Devamı

Kademeli eğitimi 12 yıla çıkaran kanun  teklifinin bugünkü görüşmeleri kavgalı başladı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunun, “İlköğretim ve  Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin  görüşmelerinde milletvekilleri arasında kavga çıktı.

Görüşmelere, komisyon üyesi olmayan çok sayıda AK Parti ve CHP  milletvekili de katıldı.

Komisyon Başkanı Nabi Avcı'nın, teklifin 3. maddesi üzerinde görüşmelerin  tamamlandığı sözleri üzerine CHP milletvekilleri “Tamamlanmadı” diyerek tepki  gösterdi.

KOMİSYON'DA 4+4+4 KAVGASI / WEB TV

AK PARTİ VE CHP'Lİ VEKİLLER BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Avcı'nın, 3. madde üzerine görüşmelerin tamamlandığını, önergeleri okutacağını söylemesi üzerine CHP’li milletvekilleri ayağa kalkarak “Kapatamazsınız”, “Söz hakkımız var” diye karşı çıktı. Kürsüye çok sayıda CHP’li milletvekili yürüdü. Kürsüde bulunan AK Parti Milletvekili Osman Çakır “Burası dağ başı değil” dedi. Çakır’a CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Burayı dağ başına siz çevirdiniz” diye karşılık verdi. Bu tartışma sonrası komisyondaki AK Parti ve CHP’li milletvekillerinin büyük kısmı kürsü önüne yürüyerek karşılıklı bağırmaya başladı. Bu arada AK Parti  ve CHP milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü, kavga eden milletvekillerini  araya giren milletvekilleri engellemeye çalıştı.

Haberin Devamı

Kavgayı engellemeye çalışırken  sinirlenen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, sandalyeye çıktığı görüldü.

Bazı CHP milletvekilleri, AK Parti'li bir milletvekilinin danışmanının,  kavgaya karıştığını iddia ederek, üzerine yürüdü.

KOMİSYONDA KAVGA ÇIKTI / Foto Galeri

KOMİSYONA 2 SAAT ARA

Kavganın uzaması üzerine komisyonun çalışmalarına iki saat ara verildi.  CHP Grup Başkanvekili Muherrem İnce, CHP milletvekillerine salondan ayrılmaları  çağrısında bulundu.

Komisyon Başkanı Avcı, toplantının ardından yaptığı açıklamada, 4  önergenin aynı mahiyette olduğu için birleştirildiğini ancak önerge sahibi olarak  CHP milletvekilleri Ali Haydar Öner, Engin Özkoç, Lütfi Baydar ve Nur Serter'e söz vereceğini açıkladı.

Komisyon Başkanı Avcı, toplantıya ara verdikten sonra grup başkan  vekilleriyle kısa süreli bir toplantı yaptı.

Haberin Devamı

ŞÜKÜR İLE AKAR KORİDORDA KARŞILAŞTI

Tartışmaların ardından komisyon toplantısından ayrılan CHP’li Akar ile AK Partili Şükür koridorda karşılaştı. Akar, Şükür ve Şükür’ün danışmanları Metin Çanak ile Resul Boydak’ı görünce, “İkinizden de davacıyım” diye bağırdı. Bu arada koridorda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Şükür’e ne olduğunu sordu. Şükür, “Arkadaşlarımız sopa yedi. Çiçek dağıtıyoruz şu hale bakın” diye danışmanın kıyafetini gösterdi.

CHP’li Akar’a “Haydar ağabey” diye seslenen Şükür, “Çiçek dağıtıyoruz hale bakın. Bu mu sizin anlayışınız. Haydar abi yaptığınız ayıp. Şikayetinizi yapın ama provoke etmeyin” dedi. Şükür daha sonra danışmanlarıyla birlikte yürüyerek gitti.

Haberin Devamı

CHP'Lİ AKAR, DANIŞMANDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Hakan Şükür'ün danışmanından, "milletvekillerine saldırdığı" gerekçesiyle şikayetçi oldu. Akar, Kavaklıdere Karakolu'na şikayet dilekçesini ilettiğini kaydetti.

CHP'Lİ İNCE: AKP'NİN MAAŞLI ELEMANLARI MİLLETVEKİLLERİMİZE FİZİKİ SALDIRIDA BULUNDU

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Komisyon üyesi bir CHP milletvekilinin sunum yapmak istediğini ancak kendisine söz verilmeyeceğinin ifade edildiğini iddia etti. Bunun üzerine CHP'li üyelerin söz talebinde bulunduğunu anlatan İnce, Meclis tarihinde bir ilk yaşandığını, milletvekili olmayan danışmanların içeriye alındığını belirtti.

Haberin Devamı

“AKP'nin maaşlı elemanları milletvekillerimize fiziki saldırıda bulunmuşlardır” diyen İnce, bunun kabullenilemeyeceğini ifade etti. İnce, “Yakında herhalde buraya boksör, karateci filan getirirler. Bu zorbalığa pabuç bırakmayız. Bunu herkes böyle bilmeli. Genel Kurulda şiddet uygulayan AKP, komisyonlarda yardımcı güçlerle, milletvekili olmayan kişilerle, milletvekillerine saldırıda bulunmuştur. Bunu kınıyoruz ve gereğini de yapacağız” diye konuştu.

İnce, kavganın nasıl olduğu sorusuna, “Mecliste fedailerin yeri yoktur. Meclise danışmanlar gereklidir. Danışmanlar bizim elimiz, ayağımızdır. Onlar akıllı çocuklardır. Biz akıllı çocuklardan, onların beyninden yararlanmak isteriz. Biz danışmanlarımızı tetikçi, boksör olarak kullanmayız, onların beyinlerinden yararlanırız” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Düzenlemenin alt komisyondan çıkan halinin ciddi değişikliğe uğradığını öne süren İnce, teklifte imzası bulunan 5 AK Parti grup başkanvekilinden 4'ünün eğitimle hiç ilgisi olmadığını, kendilerine soru sorulur diye Komisyona gelemediklerini, Bakanlığın düzenlenmenin neresinde olduğunu bilmediklerini anlattı.

MHP'Lİ YENİÇERİ:  BİZİ GEREÇEKTEN ÜZDÜ

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, komisyonda, parlamento tarihine çok yakışmayan, müessif bir tavır ortaya konulduğunu söyledi. Yeniçeri, şöyle devam etti: “Sayın Komisyon Başkanı, ara vermesi gerekirken bekledi. Sonrasında son derece sert ve kavgaya dönüşen bir olay yaşandı. Kavga büyüdü ve kavganın içerisine milletvekillerine yumruk atan danışmanlar girdi. Özellikle Sayın Hakan Şükür'ün danışmanının bir milletvekiline yumruk atması, yaka paça bir kavga, dövüş içerisinde görülmesi bizi gerçekten üzmüştür.”

Danışmanlar hakkında gerekenin bir an önce yapılmasını isteyen Yeniçeri, “Burası fikirlerin, düşüncelerin yarıştığı bir yerdir. burayı kimse boks ringi veya futbol sahası olarak görmemelidir” dedi.

Türkoğlu da komisyonu izlemek için toplantıda bulunduğu belirterek, “Çok üzüldüm, tedirgin oldum. Boş zamanlarında milletvekilliği yapan birinin danışmanın bunu yapması son derece üzüntü verici” diye konuştu.

HAKAN ŞÜKÜR'DEN KADINLAR GÜNÜ JESTİ

Milletvekillerinden kadınlar günü jesti de geldi. AK Parti İstanbul  Milletvekili Hakan Şükür, kadın milletvekillerine ve salonda bulunan kadınlara  kırmızı gül, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan karanfil,  CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de gül rozeti verdi.

   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!