Komisyon krizi RP'ye yaradı

Güncelleme Tarihi:

Komisyon krizi RPye yaradı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Koalisyon ortaklarının Meclis komisyon yönetimlerini paylaşım sorunu RP'nin işine yaradı. ANAP'ın öngördüğü 11+4+1 paylaşım oranını beğenmeyen DTP ve DSP ağırdan alınca, RP'li komisyon başkanları Genel Kurul'da görüşmelere katılmayarak yasaları engelliyor.

ANAP Grup Başkanvekili Ülkü Güney, DTP ve DSP Grup yöneticileri arasında mekik dokumaya başladı. Güney, ilk anlaşmada olduğu gibi 16 ihtisas komisyonunun 11 ANAP, 4 DSP ve 1 DTP şeklinde paylaşılmasını savunurken, daha fazla komisyon yönetimi isteyen ortakları için, ‘‘Biz iyiniyet ve hoşgörü ile bu işin halledilmesini istiyoruz. Eminim ki, onlar da RP'nin engelini aşmak için gerekeni yapacaklar ve üyeleri bildirecekler'' dedi.

ANAP'ın bu tavrına karşı başta DTP olmak üzere, DSP de farklı yaklaşım sergiledi. DTP Grup Başkanı Mehmet Köstepen, partisinin daha fazla komisyon başkanlığı istediğini ima etti. Köstepen ‘‘Ekim'e kadar bekleyelim, partilerin oranları değişebilir'' dedi. DSP Grup Başkanvekili Ali Ilıksoy da, ‘‘Aciliyet yok. Bekleyebiliriz'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!