KOM’a derin soruşturma

Güncelleme Tarihi:

KOM’a derin soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 01:41

‘BÜYÜK Rüşvet’ ve ardından da 2’nci dalga operasyonlarının merkezinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nda (KOM) derin soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

İstihbarat konularında uzman 2 polis başmüfettişi operasyonların merkezinde olan KOM Daire’de iddialarla ilgili inceleme yapmak üzere görevlendirildi. Geriye dönük dinleme-teknik-takip kayıtlarını incelemeye alan müfettişler, soruşturma bilgileri ile dinleme kayıtlarının muhafaza edildiği kozmik odadaki çalışmalarına devam ediyorlar. Teknik dinleme ve takip çalışmalarında kullanılan cihazların talimat dışında kullanılıp kullanmadığı da araştırılıyor. Hedef kişilerin kullandığı cep telefonlarının dinlenmesi ile HTS adı verilen ‘kimin, kimlerle, ne zaman, nerede ve ne kadar süreyle’ görüşme yaptığını belirleyen cihazlar da inceleniyor. KOM Daire ve şubelerde gizli dinleme yapmak amacıyla özel izinle ithal edilen ‘böcek’ aparatlarının kayıtları da araştırılıyor. Daire envanterinde kayıtlı olanlar dışında yasadışı dinlemede kullanmak üzere böcek cihazı bulunup bulunmadığını da inceleyen müfettişler bu konuda rapor hazırlayacak. Müfettişler teknik-takip-dinleme başındaki personelin de bilgisine başvuruyor. Polis başmüfetişleri başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bazı illerdeki KOM şubelerinde de inceleme yürütüyor.

10 müdür daha görevden alındı
TÜRKİYE’yi ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’ kapsamında İstanbul’daki 10 ilçe emniyet müdürü daha görevden alınarak müdüriyet emrine çekildi. 17 Aralık Operasyonu’ndan önce müdüriyet emrinde olan 10 müdür ise görevden alınanların yerine geri çağrıldı. İstanbul’da görevden alınan ve tayini çıkan müdür sayısı 46’ya yükseldi. Operasyonu gerçekleştiren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da aralarında bulunduğu 11 emniyet müdürünün ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da görevden alınmıştı. Çetin AYDIN / İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!