Kolesterole karşı yeşil çay için

Güncelleme Tarihi:

Kolesterole karşı yeşil çay için
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2002 02:25

Budist rahiplerin meditasyon sırasında uyanık kalmak için kullandığı yeşil çayın, insan sağlığı açısından hergün yeni bir yararı daha ortaya çıkıyor.Yaklaşık beş bin yıl önce Çin'de içilmeye başlanan yeşil çayda, siyah çaya göre daha az kafein bulunuyor.

Antioksidan özelliği olan yeşil çayın kolestrolü ve yüksek tansiyonu düşürme, iyi kolestrolü yükseltme gibi kalp ve damar sistemi üzerinde faydaları olduğu da biliniyor.

Kanal D'de haber spikerliği yapan, daha sonra da İngiltere'de Alternatif Terapi Okulu ITEC'de beslenme ve diyet eğitimi alan ve bir İngilizle evlenen Dr. Yasemin Bradley, yeşil çayda siyah çaya göre yaklaşık yarı yarıya daha az kafein bulunduğunu belirtti. Halen İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde çalışan Dr. Bradley, ‘‘Kafein vücutta kan şekeri dengesini bozuyor. Kişiye kilo aldırıyor. Biz kiloyu korumak, kilo vermek ve sağlıklı kalabilmek için kan şekerinin dengede olmasını istiyoruz. Siyah çay yerine, yeşil çay önermemizin nedenlerinden biri de bu ’’ dedi.

BADEM DE FAYDALI

Bu arada, bademin de kötü kolesterol oranını düşürmekte etkili olduğu açıklandı. Amerikan Kalp Kuruluşu'nun yayın organı Circulation dergisinde yayınlanan habere göre, Kanadalı bilim adamları, günlük alınması gereken kalori miktarının aşılmadığı ve yağ ya da tuz ile işlenmediği takdirde, badem tüketiminin kalbi koruduğunu söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!