Köksal Toptan kimdir? Köksal Toptan'ın biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Köksal Toptan kimdir Köksal Toptanın biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2019 15:37

Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı, eski TBMM Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Diyarbakır'da katıldığı bir yemek sonrası rahatsızlandı. Bu gelişmenin ardından Köksal Toptan'ın kim olduğu ve hayat hikayesi merak konusu oldu. Peki, Köksal Toptan kimdir? İşte Köksal Toptan'ın biyografisi...

Haberin Devamı

Köksal Toptan, 1943 yılında Rize'de doğdu. Babasının adı Talat Fehmi, annesinin adı Saadet'tir.

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Yedek askeri hâkimlik ve serbest avukatlık yaptı. Zonguldak Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Türkiye Kalp Hastalıkları ve Kalp-Akciğer Nakli Vakfı, Türk-Japon Sağlık Vakfı, Topaloğlu Vakfı Kurucu Üyesidir. Türkiyem Vakfı Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Hukuk alanında iki kitabı yayınlandı.

16 (5), 17, 18, 22 ve 23. Dönemde Zonguldak; 19, 20. Dönemde Bartın Milletvekili seçildi. 43. Hükümette Devlet Bakanlığı, 49. Hükümette Millî Eğitim Bakanlığı ve 51. Hükümette Kültür Bakanlığı görevlerinde bulundu. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanlığını yürüttü. 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildi.

Haberin Devamı

Toptan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!