Kofi Annan Hatay'a geldi

Güncelleme Tarihi:

Kofi Annan Hataya geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 12:42

BM ve Arap Birliği'nin Özel Temsilcisi Kofi Annan, Suriyelilerin sığındığı kampları ziyaret etmek üzere Hatay'a geldi.

Haberin Devamı

Özel bir jetle Hatay Havaalanı'na inen Kofi Annan'ı Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli karşıladı. Kofi Annan beraberindeki heyet ile birlikte VIP'e geçip bir süre dinlendi. Annan, buradan helikopterle Kilis'in Öncüpınar Gümrük Sahası Hac Konaklama Tesisleri'ndeki konteyner kenti ardından da Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadır kenti ziyaret edecek. Annan'ın, daha sonra Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki çadır kentte inceleme yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile ortak bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

KOFI ANNAN VE ABD'Lİ SENATÖRLER TÜRKİYE'DE / FOTO GALERİ

SENATÖRLER DE GELDİ

Bu arada ABD'li senatörler John McCain ve Joe Lieberman da THY'nin tarifeli uçağı ile Hatay'a geldi. Senatörler, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki çadır kentlerde inceleme yapacağı bildirildi.

SINIR İHLALİ GERDİ

Suriye'de dünkü iç çatışmalar Kilis'in Öncüpınar sınır kapısına yakın bölgede cereyan etmiş, burada kullanılan silahlardan çıkan kurşunlar sınırımızda sığınmacılan için kurulan çadırkentte 4 kişinin yaralanmasına yol açmış, bu durum 'sınır ihlali' olarak değerlendirilmişti. Ayrıca çatışma bölgesinden 19 yaralı Türkiye'ye giriş yapmış, bunlardan 3'ünün öldüğü açıklanırken, bugünkü açıklamada ölü sayısının 2 olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!