‘Kocam devrim şehidi değil kalp kurbanı’

Güncelleme Tarihi:

‘Kocam devrim şehidi değil kalp kurbanı’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 00:00

İzmir’de 1 Mayıs gösterilerinde yaralanarak öldüğü iddia edilen İbrahim Kutluay’ın otopsi raporu geldi. Kalp hastalığı sonucu öldüğü belirtilen Kutluay’ın eşi Berrin Kutluay “Artık vicdanım rahat. Kocam devrim şehidi değil, kalp krizinden ölmüş” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR’deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına kortej halinde giderken gruplar arasında çıkan arbedenin ortasında kalıp yaralandığı ileri sürülen ve kaldırıldığı hastanede ölen emekli işçi İbrahim Kutluay’ın (55) otopsi raporu açıklandı. Rapora göre, Kutluay’ın, kalp ve damar hastalığı sonucu öldüğüne karar verildi. Raporun kendisine ulaştığı Kutluay’ın acılı eşi, belediyeden emekli Berrin Kutluay, “Bu raporu çok merakla bekliyordum. Çünkü herkes olayla ilgili bir şeyler diyordu. Ama artık vicdanım daha rahat, aklımda hiçbir soru işareti kalmadı. Ancak eşimin ilk götürüldüğü hastanedeki ihmallerin onun ölümüne sebep olduğu kanısındayım. Eğer uyarılsaydık, belki de eşim ölmeyecekti. Kalp krizi geçirdiğini anlayamadılar. Bu nedenle onlarla ilgili hukuki mücadele başlatacağım” dedi.

BAZI GRUPLARA KIZGINIM

Haberin Devamı

Eşinin ölümünün ardından ‘devrim şehidi’ gibi lanse edilmesine öfkelenen Berrin Kutluay şöyle devam etti: “Bizim yaşadığımız acı ve şaşkınlıkla, bazı gruplar eşimin üzerinden prim yaptı, nemalandı. Hatta mezarının üzerlerine bayraklar astılar, törenler yaptılar. Böyle bir şey ben istemedim ama onlar reklamları uğruna kullandılar. Onlara çok kızgınım.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!