Koca’dan cenaze özrü: Öngörmem gerekiyordu

Güncelleme Tarihi:

Koca’dan cenaze özrü: Öngörmem gerekiyordu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2021 07:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hadis alimi Muhammed Emin Saraç’ın cenazesinde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığına ilişkin eleştirilere “Bu benim kusurum. Vatandaşımızdan bu anlamda özür diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Koca, Meclis’te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Çin’den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının Devlet Malzeme Ofisi’ne her bir dozu 12 dolardan fatura edildiği” iddiasına ilişkin soru üzerine Bakan Koca, şunları söyledi: “Vatandaşımıza bu anlamda veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Ben bu yaklaşımı, davranışı, birlik ve beraberliği bozma noktasındaki bu yaklaşımı ahlaki bulmuyorum. Bununla ilgili detaylı bilgiyi de vatandaşımızın zihnini bulandırmak isteyenlere cevaben, vatandaşımıza yönelik yarın (bugün) basın toplantısında detaylı açıklamada bulunacağım.

(Muhammed Emin Saraç’ın cenazesi)Ben cenazede o tarz mesafenin ortadan kalkabileceği bir görüntünün olabileceğini öngörmedim. Öngörmem gerekiyor muydu? Evet, gerekiyordu. Bu benim kusurum. Vatandaşımızdan bu anlamda özür diliyorum.”

BAKMADAN GEÇME!