Kocababuş: Pazartesi hemen göreve başlayabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Kocababuş: Pazartesi hemen göreve başlayabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 16:37

Balyoz davası sanığı emekli ve muvazzaf askerlerin yakınları tarafından oluşturulan "Vardiya Bizde Platformu" tarafından her hafta yapılan "Sessiz Çığlık" eylemi bu kez çok farklıydı. Eyleme bu hafta, tahliye olan askerlerin büyük bir bölümü de katıldı. Eyleme katılan Tümgeneral Hava Pilot Tümgeneral Bülent Kocababuş, "Pazartesi günü hemen göreve başlayabiliriz" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

"Bizimle temasa geçilmedi ama temasa geçmelerine gerek yok. Yasal olarak şu anda davada yeniden yargılama sürecine girilip hakkımızdaki tutukluluk kararı şuan için kalktığından doğal olarak göreve başlamamız gerekiyor. İstediğimiz zaman, bu hafta sonundan sonraki pazartesi günü hemen göreve başlayabiliriz"

Kocababuş: Pazartesi hemen göreve başlayabiliriz
BU KEZ SESSİZ ÇIĞLIK DEĞİL

Balyoz davası sanığı emekli ve muvazzaf askerlerin yakınları tarafından oluşturulan "Vardiya Bizde Platformu" tarafından her hafta yapılan "Sessiz Çığlık" eylemi bu kez çok farklıydı. Eyleme bu hafta, tahliye olan askerlerin büyük bir bölümü de katıldı.

'SELFİE YAPTILAR'
"Vardiya Bizde adaletin peşinde", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde slogan atan asker aileleri, tahliye olan eşleriyle, babalarıyla sevinçlerini paylaştılar. Emekli Oramiral Özden Örnek'in ise ailesiyle birlikte 'selfie' çektiği görüldü. Eylemde "Milli orduya kumpas", "Türk esir olmaz. Dar geliyor bize alanlar, kahramandır Engin Alanlar", "Ölmekle bitmeyeceğiz" şeklinde pankartlarlar açan aileler, meydanda bol bol fotoğraf da çektirdi.

Haberin Devamı

"PAZARTESİ GÜNÜ GÖREVE HEMEN BAŞLAYABİLİRİZ"
Davada hüküm almış muvazzaf subayların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dönebileceklerine ilişkin haberler üzerine subaylar, konuyla ilgili kendileriyle temasa geçilmediğini belirtti. Göreve dönmelerine ilişkin açıklama yapan Hava Pilot Tümgeneral Bülent Kocababuş, "Bizimle temasa geçilmedi ama temasa geçmelerine gerek yok. Yasal olarak şuanda davada yeniden yargılama sürecine girilip hakkımızdaki tutukluluk kararı şu an için kalktığından doğal olarak göreve başlamamız gerekiyor. Ancak yasal olarak izin hakkımı kullanarak 3 yıldır içerde bulunmuş olmam dolayısıyla bir rahatlama, aileme zaman ayırma, büyüklerimi görmek gibi ziyaretlere gideceğim. Onun için de doğal olan yıllık izin hakkımı kullanıyorum" dedi. İzin hakkı bittikten sonra göreve dönüş anlamında durumu değerlendireceğini ifade eden Kocababuş, "Şu anda düşünce halindeyim. Kesin bir karar vermiş değilim. İstediğimiz zaman, bu haftasonundan sonraki pazartesi günü hemen göreve başlayabiliriz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"3,5 YILDIR ZATEN GÖREVDEYİM"
Deniz Kurmay Albay Kıvanç Kırmacı ise, "Herhangi bir temasa geçilmedi. Genelkurmaydan bir korgeneralimiz aradı. Geçmiş olsun dileklerini ve mutlu olduklarını ilettiler. Onun haricinde bir arama olmadı, herhangi bir şey de beklemiyorum. Ben 3,5 yıldan beri görevdeyim zaten. Şimdi biraz istirahat edeceğim. İstirahat sonrasi görevde kalmayı düşünmüyorum, emekli olmayı düşünüyorum" dedi.

BAKMADAN GEÇME!