Koç Avrupa’da ilk 20’de

Güncelleme Tarihi:

Koç Avrupa’da ilk 20’de
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2004 00:38

Koç Üniversitesi Executive MBA programı, Almanya’da yayınlanan ‘Yöneticiler için MBA’ başlıklı kitapta ‘Avrupa’nın en iyi 20 Executive MBA programından biri’ olarak gösterildi. 1994 yılında, Türkiye’nin ilk MBA programını başlatan Koç Üniversitesi, listedeki en genç okul oldu.

Eğitime başladığı 1994 yılından bugüne kadar 258 mezun veren Koç Üniversitesi Executive MBA programı, Almanya’da yayınlanan ‘Yöneticiler için MBA’ başlıklı kitapta ‘Avrupa’nın en iyi 20 Executive MBA programından biri’ olarak gösterildi.

Avrupa’daki MBA ve Executive MBA programları konusunda çalışmaları bulunan William Cox’un hazırladığı ve Frankfurter Allgemeine Buch Institute’un desteklediği çalışmada,

Avrupa’nın önde gelen Executive MBA programları 2002 ve 2003 senelerinde incelendi. Çalışması sırasında Koç Üniversitesi’ni de iki kez ziyaret eden Cox, yöneticiler, öğretim üyeleri, mezunlar ve işverenlerle konuştu. Listeye, Türkiye dışında İngiltere, Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, İsveç ve İspanya’dan programlar girebildi.

Bu sene 11’inci yılını kutlayan Koç Üniversitesi bu listedeki en genç okul, program ise bin 800 dolarlık ücreti ile en düşük eğitim ücretine sahip program oldu.

Kitapta, son 10 senede dünyada ‘elit işletme okulu’ statüsünü sadece iki okulun kazanabildiği ve bu okulların Koç İşletme Enstitüsü ve Hong Kong University of Science and Technology olduğu belirtiliyor.

Üniversite, işletme konusunda uluslararası platformlardaki yerini daha da yukarılara çıkarmak için 2004 senesinde European Quality Improvement System (EQUIS) akreditasyon sürecini başlattı. Türkiye’de ve Türkiye’nin içinde bulunduğu Doğu Avrupa, Avrasya ve Orta Doğu’yu alan coğrafi bölgede bu akreditasyonu şu ana kadar almış başka bir okul bulunmuyor.

Bilgi için: www.gsb.ku.edu.tr

Sıra Okul ismi Ülke
1. London Business School İngiltere
2. Instituto de Empresa İspanya
3. GSBA Zürich İsviçre
4. Imperial College Business School İngiltere
5. IMD İsviçre
6. Ashridge İngiltere
7. City University: Cass İngiltere
8. IESE Business School İspanya
9. Henley Management College İngiltere
10. University of Bath School of Management İngiltere
11. WHU Almanya
12. Warwick Business School İngiltere
13. Cranfield School of Mangement İngiltere
14. Rotterdam School of Management Hollanda
15. Bradford University School of Management İngiltere
16. ESSEC Fransa
17. EAP Fransa
18. Stockholm School of Economics İsveç
19. Nottingham University Business School İngiltere
20. Koç University Türkiye
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!