Klonlama seyirci

Güncelleme Tarihi:

Klonlama seyirci
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2002 01:52

Genç Parti Lideri Cem Uzan, İstanbul mitingini sanatçılara rağmen dolduramayınca, sahibi olduğu Star Gazetesi ilginç bir yönteme başvurdu. Gazetenin 1. sayfasında yayınlanan fotoğrafta, miting alanındaki boşluklar fotomontajla dolu gibi gösterildi.

STAR Gazetesi'nin sahibi Cem Uzan'ın Genç Parti'si, bol sanatçılı konserlere rağmen alanları dolduramıyor. İstanbulluların, Uzan'a ait ‘Telsim’ hatlı telefonlara üst üste gönderilen mesajlarla davet edildiği, 6 Eylül Cuma günü düzenlenen Kartal mitingi de umulanı vermedi. Yaklaşık 12 bin kişi alan stadın yarısı tamamen boş kalırken, yarısı ise aralıklı olarak doldu.

Miting, Uzan'ın gazetesinde dün hınca hınç dolu fotoğraflar ve ‘‘Cem Uzan Mucizesi’’ başlığıyla yer aldı. Evet, gerçekten de fotoğraf ‘‘mucizeydi.’’ Ama ‘‘Uzan mucizesi’’ değil, ‘‘teknoloji mucizesi...’’

SAÇLAR BİLE BOYANMIŞ


Fotoğraflar istenen doluluğu gösteremeyince iş teknolojiye kaldı. Bilgisayardaki fotoğrafların üzerinden 2'li, 3'lü gruplar ve tek kişiler seçilip, bunlar fotoğraftaki boşlukların üzerine yerleştirildi; yani bir anlamda klonlandı.

Sonra da anlaşılmaması için bilgisayar mucizesinden yararlanarak, bu gruptaki insanların tişörtlerinin, saçlarının rengi değiştirildi.

Ama aceleden olsa gerek, tüm yerleştirilen gruplarda bu özen gösterilmedi. Fotoğraf, hile anlaşılmasın diye iyice flulaştırılsa da bilgisayar teknolojisini bilen dikkatli gözler, ‘‘Uzan mucizesi’’ni hemen yalanladı.

Reklam desteğiyle var olan şarkı-türkülerle alan dolduran ve kendini ‘‘mucize’’ ilan eden Uzan'ın içi boş vaatleri işe yaramadı.

250 İL SÖZÜ

İşsizliği ortadan kaldıracağını ve il sayısının bir günde 250'ye yükseltileceği sözünü veren Cem Uzan, partisinin 3. sırada olduğunu savunuyor.

Genç Parti liderinin henüz resmi propaganda dönemi başlamamasına rağmen konser ve halka hitap diyerek, miting düzenlemeye çalışması da dikkat çekiyor. Hasan Celal Güzel'in YDP'sini devralarak adını Genç Parti olarak değiştiren Cem Uzan, böylece seçime girme yeterliliği olan bir partiye sahip olmuştu.


Şarkıcılar amigo gibi


GENÇ Parti'nin cuma günü İstanbul Kartal’da düzenlediği mitingde, Genel Başkan Cem Uzan'dan önce Nihat Doğan, Gökhan Özen, Gülben Ergen gibi ünlüler birer mini konser vererek izleyicileri coşturmaya çalıştı. Sanatçıların şarkı aralarında Cem Uzan lehine slogan attırmaya çalışması ise dikkat çekti.


Uzan değil, foto-teknoloji


GENÇ Parti Lideri Cem Uzan'ın cuma günü İstanbul Kartal'da düzenlediği mitingin fotoğrafları, sahibi olduğu Star Gazetesi'nin dünkü manşetinde ‘Cem Uzan mucizesi’ başlığıyla birlikte yayınlandı. Miting alanını dolduramayan Uzan'ın gazetesi, çareyi fotomontaj yapmakta buldu. Grafikerlerin gözde programı Adobe Photoshop kullanılarak, fotoğraftaki boşluklar ‘doku taşıma’ yöntemiyle doldurulmaya çalışılmış.Fotoğrafın tümünde aynı hile var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!