KKTC'yi ziyaret fiili tanıma

Güncelleme Tarihi:

KKTCyi ziyaret fiili tanıma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2005 18:05

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Moğolistan gezisine çıkmadan önce gazetecilerin "Azerbaycan’ın KKTC girişimleri tanıma açısından bir başlangıç mı?" sorularına, "Bunlar fiili olarak bu anlama gelir" yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın KKTC’ye uçak seferleri başlatması ve milletvekili heyeti göndermesinin, KKTC’nin fiilen tanınmasına başlangıç anlamına geleceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, Rusya Federasyonu ve sonrasında Moğolistan’a gerçekleştirdiği ziyaret öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunda soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan’ın KKTC’ye yönelik yeni açılımları konusunda, "Bu konuları görüşmüştük ve Sayın İlham Aliyev o gün hemen talimatını vermişti. Talimatları gerek uçak seferlerinin başlatılması, gerek oradaki kutlamalara yönelik atılan adımlar, gerekse yatırımlara yönelik bazı adımların atılması noktasında biz sizlerle aynı kanaati paylaşıyoruz ve bunu gecikmeden başlatıyoruz dediler ve bu ilk adımı gördük, bundan dolayı ayrıca mutluyuz, Azerbaycanlı kardeşlerimize eçok teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, "Azerbaycan’ın attığı adımlar tanıma açısından bir başlangıç anlamına gelir mi?" sorusuna, "Bunlar fiili olarak bu anlama gelir" yanıtını verdi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu girişimlerin devamının geleceğine inandığını da vurguladı.

PUTİN’LE GÖRÜŞME

Başbakan Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de son yıllarda ivme kazanan ikili ilişkileri, uluslar arası ve bölgeler arası boyutta değerlendirme fırsatı bulacaklarını bildirdi.

Putin ile akşam yemeği ve sabah kahvaltısında bir araya geleceklerini anlatan Başbakan Erdoğan, Rusya ile ilişkilerin geliştiğini ve derinlik kazandığını, görüşmelerin buna katkıda bulunacağını belirtti.

DÜŞMAN DEĞİL DOST ÜRETMEK

Başbakan Erdoğan, düşman değil dost kazanmaya çabalayan bir politika ürettiklerini anlatırken, "Komşularımızla da geldiğimizden bu yana bunda başarılı olduk. Türkiye artık hiçbir komşusuyla hatta dünyadaki hiçbir ülkeyle kavgalı oknumda değil. Herkesle rahat görüşüyoruz, herkesle rahat buluşuyoruz. Bu süreci de böyle devam ettirmeye kararlıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir soru üzerine doğalgaz konusunda da bir taleplerini ileteceklerini söyleyen Erdoğan, gülümseyerek, "İsteyenin, vermeyenin malum" dedi ve sözlerini tamamladı.

MOĞOLİSTAN ZİYARETİ

14 Haziran 1964’ten bu yana Moğolistan’a giden ilk Türk Başbakanı olacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı TİKA’nın bölgede yatırımlar yaptığını, Orhun Yazıtları’nı Karakurum kentine bağlayan 40 kilometrelik yolun temelini de Moğolistan Başbakanı ile birlikte atacaklarını anlattı. Erdoğan, TİKA tarafından yapılacak yolun anıtların dünya turizmine kazandırılması için önem arzettiğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan bir soru üzerine Rusya Federasyonu Başkanı Putin ile Karabağ konusunu da görüşeceklerini, konunun zamana bağlı olduğunu, takip gerektirdiğini özetledi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gezisine Devlet Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler AKP-CHP milletvekili heyeti katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!