KKTC'de Geçitkale Havaalanı İngiliz şirkete kiralandı

Güncelleme Tarihi:

KKTCde Geçitkale Havaalanı İngiliz şirkete kiralandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2008 20:41

Haberin Devamı

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu gündemindeki konuları görüştü.
Kurul Sözcüsü, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun, İhale Komisyonu tarafından 1 Şubat 2008'de sonuçlandırılan Geçitkale Havaalanı'nın 15 yıllığına İngiliz CAS şirketine kiralanması kararını onayladığını söyledi.

Usar, Havaalanı işletim hakkının yıllık 1 milyon 579 bin 900 Avro'ya kiralandığını, buna ayrıca her yıl için işletme katkı payı olarak 157 bin 990 Avro daha ödeneceğini ve her yıl bu ücretlerin yüzde 3 artırılacağını bildirdi.

Usar, her iki rakama KDV de ekleneceğini ve bunların KKTC ekonomisine katkı olacağını ifade ederek, ilgili firmanın kargo taşımacılık, bakım-onarım ve hava operasyonları için yapacağı toplam yatırımın da 58 milyon Avro olarak öngörüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

İstihdamın ilk iki yılda bin, süreç içinde 3 ile 4 bin arasında olmasının öngörüldüğünü de anlatan Usar, kargo bakım merkezi için 22 milyon 100 bin, bakım merkezi için 10 bin 50, hava operasyonları için 7 bin 700, diğer yatırımlar için de 7 bin avroluk yatırımın söz konusu olacağını kaydetti.

Usar, 15 yıllığına işletim hakkı devredilen Geçitkale Havaalanı'nın 6 yıl içinde milli gelire 160 milyon avro katkı yapmasının öngörüldüğünü belirterek, Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra gerekli belgelerin tamamlanarak sözleşmenin imzalanacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!