KKTC’de cami nikahına son

Güncelleme Tarihi:

KKTC’de cami nikahına son
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2005 00:00

KKTC’de yaklaşık 100 yıldır uygulanan camide resmi nikah dönemi, AKP milletvekillerinin ‘Camide sazlı sözlü düğün yapıyorlar’ şikayetinin ardından, son sürat resmi nikah salonu yapılmasıyla sona erdi. KKTC halkı bugünden itibaren camiler yerine Lefkoşa’da yapılan yeni evlendirme dairesinde dünya evine girecek.

Kıbrıslı Türkler resmi nikah salonu olarak Lefkoşa’daki Sarayönü Camisi’ni kullanıyordu. AKP milletvekilleri geçen yıl Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e, ‘KKTC’de camilerde eğlenceli nikah kıyılıyor’ diye şikayette bulundu ve Gül de geçen yıl, dönemin başbakanı KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a şikayeti iletti. Talat ise, ‘Bizde camide düğün yapılmaz. KKTC’de resmi nikah yasayla mecburi kılınınca Lefkoşa’da resmi nikah dairesi için yer aranmış. Sarayönü Camii diye bilinen yer tarihi bir mekan. Zaten cami olarak kullanılmıyordu. Orası evlendirme dairesidir’ karşılığını verdi.

Türkiye Yardım Heyeti KKTC’ye yeni bir evlendirme dairesi yapılması için 600 bin YTL bütçeyle Şubat ayında ihale açtı. İnşaat kısa sürede tamamlandı ve dün Türkiye’nin yaptırdığı yeni resmi evlendirme dairesi törenle açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!